Viktor “Isildur1” Blom’s massiva upswing [2015-08-31]

(If you enjoy our website and our blog updates about Isildur1, and want more daily updates, feel free to donate a dollar or two through PokerStars,

by sending a small donation to PokerStars username Markelon900. )

That would be highly appreciated.

Pokerstars -> Player transaction -> Markelon900

donation99-1

ViktorBlom

 

Det har varit några dagar med väldigt fartfylld action från Viktor “Isildur1” Blom’s sida. Som ni alla säkert vet om så hade det under 2015 gått ganska knackigt för Viktor, något som dock skulle förändras drastigt. Viktor var tillbaka på nosebleed borden ordentligt Fredagen den 21 Augusti.  Under Fredagen och natten till Lördagen var det mest 8-games som gällde. Där spelade han mot  en mängd olika spelare, bland andra Crazy Elior, spaise411, ChaoRen160, aba20, Trueteller, Gordo16, lb6121, och även mot Ravenswood13.

Under 11 timmars spelande lyckades han med bedriften att på 400/800 8-game borden skrapa ihop en vinst på hela 216k$, och vann även ytterliggare 25k$ på andra spel under dagen, vilket slutade med att han gick +241k$.

Sedan fortsatte actionen under Lördagen, och det var även då som han började fortsätta spela en hel del PLO, där det var 200/400 PLO som spelades på PokerStars. där Viktor spelade mot Ravenswood13 och Lrslzk, och då låg + strax över 365k$. Detta från att han spelat PLO på dessa stakes i några timmar under natten och det var även här många började undra om detta var en winning-streak han skulle klara av att hålla vid liv, eller om han som så många gånger förr skulle bränna iväg pengarna lika fort igen.

Allt som allt låg Viktor just då den 22 Augusti plus över 600k$ på bara 2 dagar. Sedan fortsatte det. Natten mot Söndagen, och även på Söndagen fortsatte spelandet för Viktor “Isildur1” Blom, och han fortsatte även vinna, efter att ha vunnit 241k$ under Fredagen, följt av mer än 345k$ under Lördagen, så lyckades Viktor med bedriften att vinna ytterligare 350k$ vid efterföljande spel. Detta innebar att han vid det här laget under Söndagen låg plus närmare 950k$ sen början på helgen under Fredagen.

 Den mesta och absolut mest viktiga actionen kom från spel på 200/400 PLO borden, där det mesta av spelandet var emot Ravenswood13, även känd som Carlooo13 på FullTiltPoker (numera ointressant då FullTiltPoker tagit bort sina nosebleed bord), och där vi nog alla kommer ihåg att Viktor hade en stack på precis under 1m$, närmare exakt 996k$ och försökte komma över miljonen, men tappade mängder av dom pengarna senare och aldrig lyckades ta sig över 1m$ strecket på bordet.

Carlooo13, eller Ravenswood13 som vi nu får kalla honom då all action numera spelas enbart på PokerStars, hade ett enormt flyt, och Viktor raka motsatsen, enorm otur. Ravenswood13 vann pott efter pott, och Viktor tappade närmare 380k$ under bara en halvtimme. Sedan gick det rakt upp för Viktor. Viktor besvarade Ravenswood13 upswing med en ännu större upswing själv, och plussade på med 450k$ på spelkontot de kommande 51 minuterna. Sedan var det en batalj med mängder av swings fram och tillbaka, där Viktor turligen dock fick med sig vinsten ända in till slutet, och avslutade dagen med en vinst på hela 554k$.

Viktor nöjde sig dock inte med den här enorma vinsten och den dåvarande enorma upswing som han hade, utan ville ha mer. Det tog honom inte ens 20 minuter innan han var tillbaka på PLO 200/400 borden, men nu var det inte Ravenswood13 som väntade där, utan en ännu farligare spelare.

På borden satt Sean “WithColor” Rafael och bara väntande in, vad han trodde var en stor fisk vid namn Viktor “Isildur1” Blom, men ack så fel han hade.  Matchen påbörjades strax efter midnatt och den hade många likheter med matchen mot Ravenswood13 strax innan. Det swingade fram och tillbaka för Viktor som bara den, och Viktor började tappa. Hand efter hand blev vunnen av WithColor, och det såg väldigt mörkt ut för Viktor. WithColor hade efter första timmen plussat på sin bankrulle med närmare 210k$, men sedan hände något som för Seans del var förskräckligt. Viktor tog på sig sina runningshoes likt Sonic, och gud som han sprang. Utan några stopp på vägen överhuvudtaget lyckades Viktor med bedriften att under enbart lite över en timme vinna hela 630k$ från WithColor. WithColor tappade andan och kunde inte förstå vad som hade hänt, Viktor själv satt lugnt i båten och ville spela mer. Sean tog sig dock i kragen och vann tillbaka dryga 269k$ mot Viktor, vilket slutade med att Viktor i slutändan av deras batalj “endast” låg plus strax över 146k$.

Vid det här laget så visste dom flesta vad som väntade. Viktor “Isildur1” Blom låg nu plus närmare en miljon dollar (motsvarande ungefär i SEK, 8,5 miljoner kronor), och har man erfarenhet av hur Viktor brukar hantera sitt spelande, så vet man, pengarna har inget som helst affektionsvärde. Det är heller inte tala om att spara pengarna och spela lite försiktigt framöver, nu finns det bara en väg att gå, och ett sätt att göra, gå uppåt och bygga på bankrullen.

Sedan var det ny vecka, och Viktor fortsätter med sin upswing och fortsätter uppåt, och lyckades i början på den nya veckan som hade kommit att fortsätta att vinna. Här började det hela med att Viktor spelade en hel arbetsdag (8 timmar) mot Sebastian “Taktloss47” Ruthenberg. Viktor hade ett tajt grepp om matchen redan från första början, och verkade ha en ganska bra koll på Sebastians spel, och efter mycket om och men, många swingar upp och ner, så gick Viktor ifrån denna session mot taktloss47 närmare 129k$ rikare.

Här hoppades nog de flesta på att det fanns PLO-action väntandes runt hörnet, något som i slutändan skulle visa sig stämma, men först en sväng förbi flo8 borden där han återigen spelade mot den välkände Ravenswood13. De spelade i lite drygt 2 och en halv timme, där även Phil Ivey tittade in lite snabbt, även ur denna session gick Viktor vinnande ur, i detta fall 70k$. Viktor är självklart enormt duktig och kanske världens bästa pokerspelare, men man måste även erkänna att det också krävs väldigt mycket tur för att gå på en sån här enorm upswing, och många trodde nog att det nu skulle vända åt fel håll för Viktor som så många gånger förr och gå neråt, för inte kan han väl låta denna upswing stiga ytterligare?

Nu började det dock hetta till hemma i stugorna, och det var inte brasorna som började tändas eller några värmepannor som gick igång, det var Viktor. Viktor Isildur1″ Blom och Sean “WithColor” Rafael bestämmer sig för att fortsätta sin batalj, och i vanlig ordning var det på 200/400 PLO borden som det hela skulle komma att utspela sig. Efter att ha spelat väldigt mycket under den senaste tiden kände Viktor dock en enorm trötthet, vilket slutade med att de enbart spelade i lite drygt 1 och en halv timme, något som slutade med att Viktor byggde på sin bankrulle med ytterligare 120k$.

Vad resulterade då allt detta i för Viktors del? Jo, en redan nu enorm upswing. Efter att ha sammanlagt lagt till över 320k$ på sin bankrulle under den här dagen, och efter att Viktor nu då spelat mängder av händer, tiotusentals, under de senaste dagarna, så var känslan att Viktor var i behöv av en kortare semester.

Nu kände man att det var hög tid för Viktor att ta det där välbehövliga breaket och och se till att få tillräckligt med vila och sömn för att sedan komma tillbaka starkare än någonsin med nya krafter, och många trodde nog att det nu skulle dröja en tid innan vi såg Viktor Blom tillbaka på pokerborden igen. Det visade sig vara helt fel, så fel det kan bli egentligen, då Viktor kom tillbaka igen redan dagen efter, uppenbarligen är han inte i behov av någon semester.

Viktor var tillbaka på pokerborden, men det såg nu ut att gå helt åt helvete. Det hela började med en enorm downswing där Viktor tappade lite över 400k$, och det var nu många som befarade att det skulle gå käpprätt neråt för Viktor i vanlig ordning när han vunnit stora summor pengar.

Viktor spelade sedan mängder olika spel, allt från Triple Draw, till lite blandade PLO bord, till 8-game, och det kändes inte riktigt som han riktigt visste om själv vad han ville spela.

Här inträffar dock något som förmodligen påbörjats bakom kulisserna. Det som väntar framöver och den mängden action som kommer, är inget som känns som direkt spontant, det hela kändes som en planerad batalj mellan de båda, och med de båda så menar jag Viktor “Isildur1” Blom vs Sean “WithColor” Rafael.

De öppnar upp 4 bord på 200/400 PLO och nu väntar en batalj som utspelar sig under närmare 7 och en halv timme. Detta motsvarar för en vanlig Svensson en vanlig arbetsdag där man kanske tjänar in någon tusenlapp, men inte Viktor. Med 2 spelare som båda spelare lika aggressivt som hulken hade gjort om han spelade poker, så blev självklart även den action som följde enormt fartfylld och spännande.

 Mer om detta går att läsa mer i detalj om här:

isildur1-krossar-withcolor-2015-08-26-0400

Det hela slutar alltså med att Viktor “Isildur1” Blom spelar av Sean “WithColor” Rafael , strax över en miljon dollar, snacka om kalldusch för stackars Sean som förhoppningsvis hade tillräckligt med kläder på sig för att klara av kylan. Viktor var hetare än vulkanen Tambora i Indonesien år 1815, och Sean “WithColor” Rafael var kallare än en redan frusen säl på Antarktis. En miljon dollar alltså, som Viktor fortsätter sin upswing med. Med lite efterföljande spel mot spelare han tidigare spelat mot under dagen, lyckas Viktor vinna lite till och upswingen var nu ett faktum:

Viktor “Isildur1” Blom har nu vunnit närmare 2,4 miljoner dollar (motsvarande ungefär 20,2 Miljoner SEK), sen Fredagen veckan innan. Självklart har vi sett Viktor springa bättre än Bolt förut, men det hade nu varit ett bra tag sen det hände sist.

Viktor slutar heller inte här, utan lägger till ytterligare 232k$ till sin redan enorma upswing, vilket då innebar en profit på strax över 2 och 1 halv miljon dollar, närmare exakt 2.6m$.  Viktor fortsätter sedan spela, men inget som resulterar i varken mycket upp eller ner, utan närmare exakt 40k$ ytterligare i vinst för Viktor.

Sedan var datumet 28 Augusti och det var även det här datumet som bataljen mot Sean “WithColor” Rafael fortsatte. Här inleddes det som vi valt att kalla för “Isildur1 vs WithColor [Round Two]”, som går att läsa mer i detalj om här:

isildur1-vs-withcolor-round-two-2015-08-28/

isildur1-blir-krossad-av-withcolor-forlorar-687k-2015-08-29/

Här började även Joe Ingram att streama bataljen, något som kan ses i efterhand via följande länk:

Joe Ingram – Isildur1 loses 700k

 

isildur1-viktor-blom-poker-hope1

 Det hela slutar med att Sean “WithColor” Rafael vinner tillbaka närmare 700k$ mot Viktor “Isildur1” Blom, och katastrofen var ett faktum. Med mycket skicklighet, självfallet, från Seans sida, och även en hel del tur, lyckas han alltså greppa tillbaka närmare 700k$ mot Viktor och har därmed tagit tillbaka närmare 3/4 av det som Viktor tidigare vann från honom.

I och med hur det brukar gå för Viktor när han vunnit stora summor och sedan börjar förlora den större delen av den, så befarade man nu att Sean hade Viktor i ett järngrepp. Vi övriga förstod att Viktor i det här läget absolut inte kommer avluta fighten mot Sean, och WithColor har ju för sin egen del drygt över 300k$ att vinna tillbaka från Viktor sedan de startade hela kalaset några dagar innan.

Redan dagen efter fortsätter bataljen mellan de båda, och fighten inleds nu i vad vi valt att kalla för “Isildur1 vs WithColor [Round Three], som går att läsa mer i detalj om här:

isildur1-vs-withcolor-round-three-2015-08-29/

Även här streamades hela bataljen återigen av Joe Ingram, något som kan ses i efterhand via följande länk:

Joe Ingram – Livestream

NinjaViktorsean1

Viktor svarar alltså med att vinna tillbaka nästan allting som WithColor tog tillbaks under “Round Two”.  Viktor är då återigen plus närmare 2,5 miljoner dollar för de senaste dagarna, och WithColor faller återigen ner i det hål han precis dagen innan kämpat för att ta sig upp ifrån.

I skrivande stund (2015-08-31 02:24) är vi många som har väntat på att bataljen ska fortsätta och påbörjas i en “Round Four” mellan Isildur1 och WithColor, något som dock tyvärr inte har påbörjats. Istället har Viktor ägnat tiden och energin åt att spela 2-7 Triple Draw och Flo8 mot taktloss47 och Sauce123, och efter 899 händers spelande så tappar Viktor närmare 117k$. Detta påverkar dock inte Viktors nuvarande upswing så mycket, då han nu fortfarande har över 2,3 miljoner kronor kvar från den, och vi väntar ivrigt på att få se mer PLO-action, helst i en “Round Four” mot WithColor.

Nu väntar vi ivrigt på ett eventuellt “Part Four” i deras heta batalj varandra emellan:

VIktorSeanRound4

Vi väntar nu ivrigt på vad som väntar framöver för Viktor “Isildur1” Blom, och oavsett vilket spel han väljer att spela, oavsett vilken motståndare han tänker golva, så har vi bara en sak att säga till dig Viktor:

“No one has the power to shatter your dreams unless you give it to them. You can dance in the storm. Don’t wait for the rain to be over because it might take too long. You can do it now. Whoever you play, right now, you can keep this upswing going, right now; this very moment.”

Viktor är i skrivande stund (14:16) tillbaka och väntar på action på PokerStars på flera bord:

VIKTOOUR

Viktor “Isildur1” Blom spelar i skrivande stund Limit Triple Draw 2-7 mot taktloss47, och det ser just nu bra ut för Viktor:

Viktor blom20150831

Det gick bra för Viktor mot tysken taktloss47, där han gick +87k$.

Nu spelas istället återigen PLO, denna gång 2-handed 100/200 mot lautie:

2 handed Lautie 20150831

Fighten mellan Isildur1 vs lautie fortsätter nu på PLO 200/400, just nu endast ett bord:

Isildur1Lautie20150831200400

Viktor “Isildur1” Blom vs lautie är över för nu. Utifrån vad de skrev i chatten så verkar det som att de kommer att fortsätta spela imorgon. Det innebär dock inte att Viktors action för dagen är över förhoppningsvis, då det finns många andra att spela emot. Viktor är i skrivande stund (19:34) -39k$ under de senaste 24 timmarna.

ViktorLaut

Viktor spelar i skrivande stund nu istället mot Sauce123, det är 3 bord i 200/400 PLO som spelas.

ViktorSauce20150831

Just nu är det väldigt trevlig action att följa, där det är pågående spel på 3 bord på 200/400 PLO.  Väldigt stora potter och väldigt mycket upp och ner, vi hoppas självklart att det slutar bra för Viktor under denna PLO-battle. Lycka till Viktor!

ISILDUR1PLOHOT1

Actionen fortsatte sedan på flera bord mot flera olika spelare, där Viktor fortsatte att spela bra. Viktor har sin absoluta styrka just heads-up, men bevisar återigen att han även är extremt duktig när det kommer till ringgames. Här nedan följer några bilder från hur det hela såg ut, som ni ser har Viktor “Isildur1” Blom några enorma stackar på borden:

Isildur800201509010141

isildur850kcombined0043

Viktor lade även beslag på potten nedan, på närmare 250k$:

viktor250kpot201509010040

När vi började skriva på denna uppdatering så stod det klart att Viktor hade en upswing på närmare 2,5 Miljoner $. I skrivande stund ser läget dock annorlunda ut. Viktor har sedan vunnit ytterligare lite drygt en halv Miljon $, lite av detta var även under 1 September, vilket dock ger Viktor följande resultat för Augusti månad i sin helhet:

ViktorIsildur1BlomgraphAugust

Förhoppningen, och förväntningarna, är nu självklart att det ska gå minst lika bra under September månad, även om det självklart kan vara nyttigt för Viktor att ta det lugnt ett tag nu.  WithColor sitter för tillfället och väntar på action på de högsta PLO borden 200/400, och där hoppas vi självklart på att Viktor och Sean fortsätter sin batalj varandra emellan och att vi får se mer action där.

Vi gratulerar Viktor för den enorma framgång han har haft under Augusti månad och ser förväntansfullt på framtiden och vad som väntar härnäst.

“Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be succesful.”

Albert Schweitzer

Viktor slutade alltså Augusti med att vinna ytterligare närmare 500k$. Som ni då även kan se om ni följer nedan länk som går direkt till HighstakesDB.com ,  som sköter statistiken gällande hur det går för Viktor, samt är den källa vi hämtar våran statistik ifrån,  så kan ni se hur det går för Viktor i “realtid”, där kan ni även se direkt när Viktor börjar spela på ett highstakes bord mot någon annan, att bordet dyker upp under ‘High Stakes Live Tracking’ på sidan.

Viktor börjar nu alltså närma sig hela 3 Miljoner $ i vinst för sin nuvarande och senaste upswing. Även Sportbladet har lagt märke till Viktors senaste framgångar vid pokerborden, och den senaste nyheten där om Viktor “Isildur1” Blom kan ni läsa genom att helt enkelt klicka på nedan bild:

2b360f9d9e-SPORTBLADETVIKTOR20150901

Precis som Sportbladet skriver så har Viktor nu alltså bara i Augusti spelat in dryga 23 miljoner kronor, och är även precis som det står i artikeln en utav Viktors bästa perioder inom onlinepoker, någonsin. Detta glädjer självklart inte bara Viktor, utan även oss som hejar på honom och vill att det ska gå bra för honom.

Det bidrar även till betydligt mer action på PokerStars, något alla pokerintresserade på ett eller annat sätt kan dra nytta av.  Frågan är bara hur länge till andra pokerspelare kommer att se Viktor som ett intressant motstånd. För inte lång tid sedan stod de på kö för att spela mot Viktor, och det var nog inte främst för att han är en superstjärna, utan snarare för att de förväntar sig att de har en ‘egde’ emot honom.

Något som nu på senare tid visat sig kanske har förändrats, nu kanske det är Viktor som har en ‘edge’ mot sina motståndare istället? Det ser åtminstone ut så just nu i den superform som Viktor är i för tillfället, där han helt och hållet krossar allt motstånd och alla som kommer i hans väg.

Vill ni se repris på de största potter och händer som Viktor har spelat under Augusti månad så hänvisar vi er återigen till HighstakesDB.com , som har all statistik man kan tänka sig. Se bilderna nedan för några av de största potterna under Augusti som Viktor varit delaktig i, där han även vunnit många av dom. Vill ni se repriser på händerna i sin helhet från några av PokerStars och FullTiltPoker (som numera lagt ned sina highstakes bord) så kan ni klicka på följande länk, som tar er direkt till HighstakesDB.com:

HighstakesDB.com – Largest hands 2015 

ISILDUR250kf

ISILDUR252kf

ISILDUR274kf

ISILDUR365kf

Notering: Kommentarer är låsta i inväntan på moderering för spam och dylikt. Om du nyligen har kommenterat och inte ser din kommentar, så är det för att de inte har modererats ännu. Ha tålamod så kommer du snart se att din kommentar kommer att synas i kommentarsfältet nedan. / Admin

51 Comments

  1. Author

   Det blir en och annan smörgåstårta det för Viktor!

   / Admin

  1. Author

   Du är välkommen Tobbe!

   / Admin

  1. Author

   Gogogo Viktor!

   / Admin

 1. Gudagåvan Viktor, som sänd från ovan………..

  1. Author

   Vem vet, Viktor kanske är Gud allsmäktige själv ;)?

   / Admin

 2. dags o gå i pension nu viktor, riskera inte att förlora det här igen utan avsluta här.

  1. Author

   Nej då! Ingen pension ännu inte, här ska det håvas in pengar!

   / Admin

 3. Nu har han råd med ett o annat bubbelgum.

  1. Author

   Det har han sannerligen!

   / Admin

  1. Author

   Instämmer, mycket bra jobbat Viktor! Keep it up!

   / Admin

  1. Author

   Sveriges Konung!

   / Admin

  1. Author

   No, cash IN vik!

   / Admin

 4. roligast med långa sessions mot en och samma spelare

  1. Author

   Håller absolut med, det brukar dessutom vara i långa heads-up sessions (1vs1) som dom riktigt stora vinsterna kommer, och det är även där Viktor är som bäst!

   / Admin

  1. Author

   Mycket trevligt Janne!

   / Admin

 5. TILL ER SOM SÄGER ATT HAN SKA SLUTA, DÅ SKULLE HAN ALDRIG VINNA DESSA SUMMOR!!

  1. Han skulle ju aldrig förlora pengar då heller

  2. Author

   Stämmer helt och hållet, du är vis du!

   / Admin

 6. Var hittar jag unibet sändningen

  1. Author

   You are very welcome Mike!

   / Admin

 7. Som sagt han måste våga satsa för att vinna

  1. Author

   Våga satsa, för att vinna, hylla alla dom som älskar Viktor!

   / Admin

  1. Author

   Samma här Tim!

   / Admin

  1. Author

   Instämmer, gratulerar Viktor! Keep it up!

   / Admin

 8. Han får snart en staty hemma i ed. .

  1. Author

   Eller varför inte en mitt i Stockholm? 😉

   / Admin

  1. Author

   Congratulations Viktor!

   / Admin

 9. Jag är värre spelare än Viktor han hade inte haft en chans

  1. Author

   In och bevisa det!

   / Admin

 10. Tack för trevlig läsning (:

  1. Author

   Du är välkommen Tommy, tack för det fina omdömet!

   / Admin

  1. Author

   Mycket fint Herman!

   / Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *