Isildur1 kämpar vidare efter sin upswing – [2015-09-15]

(Notering: Kommentarer är låsta i inväntan på moderering för spam och dylikt. Om du nyligen har kommenterat och inte ser din kommentar, så är det för att de inte har modererats ännu.

Ha tålamod så kommer du snart se att din kommentar kommer att synas i kommentarsfältet nedan. / Admin)

viktorfisildur1

Viktor “Isildur1” Blom kämpar vidare på pokerborden. Som ni säkert har läst tidigare så har Viktor under den senaste tiden upplevt en av de bästa perioderna under hela sin karriär inom pokern. Viktors massiva upswing kan ni läsa mer om i tidigare inlägg här, med fortsättningen här, där Viktor passerade över 3 Miljoner dollar med sin dåvarande upswing. Efter vår senaste uppdatering där Viktor genomförde en enorm comeback mot käre gamle Zugwat i 2-7 Triple Draw, så har det varit väldigt svängigt i Viktors resultat på borden. Vissa sessions har det gått väldigt bra, andra har det gått dåligt, i vissa fall katastrofalt dåligt.

Det har varit vissa dagar som har tagit hårdast på hans bankrulle, dessa är dagarna egentligen efter våran senaste rapportering med bataljen mellan Isildur1 och Zugwat, som ni kan läsa mer om här.  Efter detta har det alltså mest gått utför för Viktor, och vi hoppas självklart att det kommer att gå bättre för Viktor “Isildur1” Blom framöver under den kommande tiden. I sin upswing, som datumet 2015-09-09 var uppe i 2,83 Miljoner dollar, så har Viktor sedan åkt ner i sin downswing till 1,92 Miljoner dollar, för att sedan under senaste dagarna kämpat sig tillbaka, och hans upswing för de senaste 30 dagarna är nu uppe i 2,37 Miljoner dollar.

Nu hoppas vi självklart att han kämpar sig uppåt och spelar bra och tar sig upp över 3 Miljoner dollar strecket igen, och att det bara går uppåt och bra efter det. Vi vill inte behöva bevittna några fler swingar neråt i denna upswing, utan vill nu endast se att det går bra för Viktor framöver.

Nedan följer en kortare wrap-up på det hela som har skett fram tills nu, med start egentligen den 21 Augusti, (Från topp till botten):

Veckan som gått – Vecka 34 och här.

Isildur1 krossar WithColor – Plus över 2.3 Miljoner dollar

Isildur1 vs WithColor – Round Two

Isildur1 vs WithColor – Round Three

Sammanfatting av Isildur1’s massiva upswing

Isildur1’s upswing passerar 3 Miljoner dollar

Isildur1’s action stoppas av The Rock

Isildur1 vinner över 500k$ mot Ben Sulsky

Isildur1 vs Zugwat – Enorm comeback från Viktor

Sedan är vi där vi står idag. De senaste 10 dagarna har det inte gått bra för Viktor, med undantag för hans allra senaste sessions, och hade där en downswing på närmare 1,3 Miljoner Dollar. Detta är självklart inte acceptabelt, och det är förhoppningsvis något som absolut inte kommer att hända igen framöver. Det har varit väldigt mycket PLO senaste tiden, där det har varit mycket 6-max som spelats, dvs att det inte är heads-up som är Viktor’s egentliga specialitet, utan att det är upp till 6 spelare på bordet som spelar. Här har det varit alla möjliga tänkbara motståndare, allt från Phil Ivey, till mer okända spelare som BERRI SWEET, och Bullitos, men även en del kända ansikten sen tidigare, Ravenswood13 (Mera känd som Carlooo13 på FullTiltPoker, där Isildur1 och Carlooo13 hade några extremt heta bataljer), och även självklart Ben “Sauce123” Sulsky, som Viktor faktiskt har spelat förvånansvärt bra emot under den senaste tiden.

Något av det som har slagit hårdast mot Viktor under den senaste tiden är spelaren JayP-AA, som har haft mer tur under senaste tidens spelande, än Joan R Ginther, som vunnit miljonvinster på lotteriet mer än bara en gång. JayP-AA har haft en sådan fruktansvärd tur i sitt spelande, främst mot Viktor “Isildur1” Blom, att det mer eller mindre har varit skrämmande. Detta har resulterat i att han själv har en enorm downswing på över 1 Miljon dollar, som förhoppningsvis framöver kommer att resultera i att denna upswingen förstörs helt av Viktor, och att Viktor istället kniper åt den miljonen som JayP-AA just nu sitter och ruvar på likt en fågel som ruvar på sina ägg. Trots att Viktor nu i nuläget då alltså har tappat en del från sin enorma upswing, så har han dock visat en enorm skillnad gällande disciplinen.

På dessa nivåer så kan det självklart gå väldigt fort och det kan bli enorma vinster, och även ibland enorma förluster, men han har ändå visat disciplin i sitt val av spel och hur han väljer att lägga upp spelandet, något som tyder på en enorm förbättring från Viktor’s sida. Vi hoppas att detta håller i sig och att han fortsätter att klättra på bönstjälken nu igen så att vi får se honom över 3 Miljoner dollar strecket återigen där han hör hemma.

Om vi gissar på vad som väntar framöver så tror vi att följande bataljer är de mest trovärdiga att komma under den närmaste tiden:

  1. Viktor “Isildur1” Blom vs Zugwat kommer att fortsätta sin fight. Spelet de spelar är enbart 2-7 Triple Draw, eftersom att Zugwat är alldeles för rädd för att våga prova på någonting nytt. Detta gör dock ingenting för Viktor som är i absoluta världsklass i 2-7 Triple Draw, och vi känner här att Viktor faktiskt har ett övergripande övertag över Zugwat. 2-7 Triple Draw är dessutom ett spel som Viktor i stort sett spelar dagligen, antingen innan han sedan påbörjar stora PLO bataljer, eller emellan PLO bataljer, eller efteråt. Vi har ju även sett att han spelat 2-7 Triple Draw i enormt långa sessions nyligen, inte minst i hans historiska comeback mot Zugwat där de spelade i över 15 timmar, utan några direkta raster med undantag för mindre breaks som varade i endast upp till en kvart. Detta är väldigt imponerande från Viktor’s sida och det visar att han har båda kämpaglöden, viljan, och skickligheten för att ta sig an de allra bästa, kanske för att han just är bäst i världen själv, och då har det ingen större betydelse om det är Mixed Games, PLO, eller 2-7 Triple Draw som spelas, han är bäst i allt helt enkelt, han är lite som Sveriges Zlatan som vi nämnt tidigare, fast då inom pokern.

2. Viktor “Isildur1” Blom vs spelare som sauce123, JayP-AA, cumicon, eller Ike Haxton fortsätter på PLO borden. Där kommer det säkerligen bli blandade sessions där Viktor ibland spelar heads-up, och ibland helt enkelt bara sätter sig ner på bord där flera kan ansluta sig till actionen, men eftersom att Viktor har sina absoluta specialitet när det kommer till heads-up matcher, så är det där vi hoppas han kommer att lägga sitt fokus framöver.

Vi har även sett att Viktor har haft lite speciella bataljer mot just Ben “Sauce123” Sulsky nyligen, där Viktor har ställt som krav till Ben att de inte bara ska spela Ben’s absoluta favoritspel som han dessutom är allra bäst i, PLO, utan även spela motsvarande spel i spelet flo8, där Viktor har ett stort övertag mot Ben “Sauce123” Sulsky som knappt ens verkar ha spelat det spelet speciellt mycket tidigare och fortfarande är i inlärnings fasen, något som han själv har bekräftat. Där har vi även sett att Viktor har nekat Ben “Sauce123” Sulsky spel upprepade gånger där Ben inte har gått med på att spela flo8 först. Detta tyder på att Viktor håller huvudet högt och är disciplinerad, och inte låter andra bestämma över honom vad som ska spelas och bara utnyttjar att Viktor helt enkelt är väldigt spelglad och är mycket av en “allt eller inget” typ av person när det kommer till pokern. För tillfället ser hans swings från de senast 30 dagarna nu ut som följande:

ISILDURSTAKES150915

 

3. Viktor “Isildur1” Blom vs WithColor “Round Four” återupptas. Viktor har spelat några mindre heads-up matcher mot WithColor efter “Round Three” men ingen som har varat tillräckligt länge eller haft någon större betydelse eller någon vidare het action som gjort att vi skulle ha kunnat kalla det för en “Round Four” i deras heta återkommande batalj varandra emellan. WithColor har även tittat in till och från på 6-max PLO borden, men självklart är det denna heads-up batalj mellan just Viktor “Isildur1” Blom vs Sean “WithColor” Rafael som vi vill ska återupptas.

4. Viktor “Isildur1” Blom vs Ravenswood13 återupptar sina långa sessions som de haft förr i tiden, inte minst på FullTiltPoker där Ravenswood13 som bekant går under namnet Carlooo13, där de har haft enorma bataljer varandra emellan, där en av de resulterade i att Viktor vid ett tillfälle hade 996k$ på bordet efter en enormt snabb och bra upswing, men där han dock tyvärr aldrig lyckades komma över 1 Miljon dollar på bordet. Nu är highstakes borden borta från FullTiltPoker, och är man intresserad av att följa actionen är man då tvungen att göra det enbart på PokerStars, något som kan verka väldigt tråkigt, inte främst för att det inte är möjligt för gemene railer att chatta med andra på pokerborden på PokerStars, något som var möjligt på FullTiltPoker, och som även var en stor anledning till att många kom just dit och kollade och följde actionen “live”, eftersom att de då kunde socialisera sig och prata med andra railers som också följde den hetlevrade actionen. Nu är detta inte möjligt längre, eftersom all action numera sker på PokerStars, därför har vi även här på Isildur1.se en egen railchat som ni kommer till om ni följer länken här.

Vi kommer självklart att hålla er uppdaterade med vad som händer i Viktor’s jakt på miljonerna även framöver, och hoppas att den framgång han nått under senaste tidens spelande bara håller i sig och att han klättrar högre och högre upp på bönstjälken, där han nu alltså på senare tid har ramlat ner lite, men eftersom att han är så duktig som han är så är det bara en tidsfråga innan han klättrat upp igen över det där 3 Miljoner dollar strecket.

Vem kommer att bli Viktor “Isildur1” Blom’s nästa offer? Det väntar vi ivrigt på framöver och låter framtiden utvisa det för oss.

ViktorVictim

Give em hell, Viktor Blom!

 

 

 

(Notering: Kommentarer är låsta i inväntan på moderering för spam och dylikt. Om du nyligen har kommenterat och inte ser din kommentar, så är det för att de inte har modererats ännu.

Ha tålamod så kommer du snart se att din kommentar kommer att synas i kommentarsfältet nedan. / Admin)

1 Comment

  1. Author

    (Notering: Kommentarer är låsta i inväntan på moderering för spam och dylikt. Om du nyligen har kommenterat och inte ser din kommentar, så är det för att de inte har modererats ännu.

    Ha tålamod så kommer du snart se att din kommentar kommer att synas i kommentarsfältet nedan. / Admin)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *