Grattis på födelsedagen, Viktor “Isildur1” Blom!

Det är med stor glädje och kärlek som vi idag kan meddela att Viktor “Isildur1” Blom fyller år. Viktor är nu alltså 25 år. Hur Viktor kommer att fira sin födelsedag är lite mer oklart, kanske blir det hemma i staden Ed, ute på gatorna i London, eller varför inte i hjärtat i Sverige, Stockholm? Kanske blir det Mario Kart hela dagen? Oavsett hur han kommer att spendera sin födelsedag så vill vi önska honom ett stort lycka till i framtiden och även grattis inte bara till sin födelsedag, utan även till den senaste tidens framgång på pokerborden, det är du värd Viktor “Isildur1” Blom.

VIK25

Grattis Viktor “Isildur1” Blom, och lycka till i framtiden!

Hur har det då gått för Viktor “Isildur1” Blom den senaste tiden på pokerborden? Det har varit väldigt mycket upp och ner, som vi har rapporterat om, vi kan dock glädjas åt att Viktor har kvar den större delen av sin enorma upswing från Augusti månad. De senaste dagarna har det gått mindre bra, främst i spel mot Phil “RaiseOnce” Ivey, där Viktor har förlorat betydande summor på främst 8-games borden. Det som gör att dessa förluster de senaste dagarna kan svida lite till, är att det ryktas om att det varit x-booked games som han spelat emot Phil Ivey, något som även förekommit i bland annat vissa Triple-Draw bataljer det här året. Vad menas då med att matchen är x-booked? Det kan betyda en hel del saker, men generellt sett och med en förenklad förklaring så innebär det att spelarna kommer överens innan sessionen påbörjas att de ska spela för högre summor än vad blindsen på borden är.

Bara för att ta ett exempel, så spelade Viktor mycket på 1.5k$/3k$ borden på FullTiltPoker, bord som inte existerar på PokerStars, där all highstakes action håller till idag, då FullTiltPoker valt att helt stänga ner sina nosebleed-bord. Detta innebär att när Viktor “Isildur1” Blom spelar mot Phil “RaiseOnce” Ivey på PokerStars, och det är till exempel 400/800 8-game som spelas, så är det mycket möjligt att de egentligen spelar för högre stakes än så. Det är just detta som är x-booked games, att man kommer överens om vissa villkor och bestämmelser innan. Detta är dock ingenting som är bekräftat, men om så är fallet så borde kanske PokerStars istället se över möjligheterna att utöka sitt sortiment med fler bord, så att highstakes spelarna, och främst Viktor känner sig nöjd. Det är inte okej att man ska behöva x-booka spel på världens största pokersida, bara för att det inte finns bord med tillräckligt höga blinds tillgängliga.

När det kommer till Viktor “Isildur1” Blom’s senaste tid på pokerborden, så är det främst matcherna mot WithColor som sticker ut i mängden. Mer om Viktors enorma framgångar på pokerborden kan ni läsa om här: Viktor “Isildur1” Blom’s massiva upswing. Utöver detta har det varit mycket PLO som spelats, och även mycket Triple Draw 2-7. Motståndarna har främst varit Ike Haxton, Ben “Sauce123” Sulsky, Zugwat, taktloss47, JesusLEBTNot, Ravenswood13 (även känd som Carlooo13 på FullTiltPoker), Phil “RaiseOnce” Ivey, och även en hel del andra. Vi har även märkt att när exempelvis Ben “Sauce123” Sulsky väntar på action mot Viktor, så har den sistnämnda blivit mer försiktig med vad för sessions han väljer att spela. Även om han självklart är lika aggressiv och duktig och hungrig efter action som tidigare, så har vi på senare tid kunnat märka att han även ställer vissa krav på sina motståndare. Tar vi då i matcherna mot Ben “Sauce123” Sulsky som ett exempel, så har vi kunnat se att Viktor har krävt att de även ska spela en del flo8 innan de spelar PLO, och det finns en väldigt bra förklaring till just detta.

Förklaringen är att även om Viktor är världens bästa pokerspelare, så finns det vissa spelare som är bland de bästa i världen på vissa specifika spel. PLO, och Ben Sulsky är ett sådant exempel. Där är det möjligt att Ben har ett litet övertag mot Viktor, och det vet Viktor än. Därför har Viktor valt att kräva från Ben att de även ska spela en del flo8, innan de spelar PLO. Detta har tyvärr gjort att det blivit lite mindre action på senare tid, men hellre att det blir lite mindre action och en mer disciplinerad och bestämd Viktor “Isildur1” Blom, än att han låter sina motståndare bara sitta och vänta in honom och att det sen ska vara på deras villkor bara för att Viktor är så hungrig efter action.

 Viktor har nu inte setts till på pokerborden under de senaste 48 timmarna, något som kan verka normalt för de flesta, men för en mästare som Viktor Blom så är det ganska lång tid att vara borta från pokerborden. Det spekuleras vilt runt om i världen gällande var han kan tänkas vara, men eftersom att han fyller år idag så är det inte helt otänkbart att han helt enkelt firar sin födelsedag med nära och kära. Oavsett hur Viktor firar sin födelsedag, så vill vi önska honom ett stort grattis på födelsedagen, och ett stort lycka till i framtiden!

Vi väljer att avsluta födelsedagsinlägget med en liten dans, och hoppas att Viktor kommer att dansa sig fram på pokerborden med stor framgång.

Give em hell, Viktor “Isildur1” Blom!

(Notering: Kommentarer är låsta i inväntan på moderering för spam och dylikt. Om du nyligen har kommenterat och inte ser din kommentar,

så är det för att de inte har modererats ännu. Ha tålamod så kommer du snart se att din kommentar kommer att synas i kommentarsfältet nedan. / Admin)

10 Comments

  1. More congrats from Kenya ! Kampa pa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *