Isildur1 spelar H.O.R.S.E – Här är förklaring till varför [2015-11-04]

Vi gjorde under gårdagen en rapportering på engelska för omväxlings skull, självklart finns möjligheten för de som inte förstår Svenska att använda sig av Translate för att även ta del av och förstå de texter som här på Isildur1.se är skrivna på Svenska, men vi valde alltså att under gårdagen göra ett inlägg formellt på Engelska.  Om du av någon anledning missat gårdagens inlägg så rekommenderar vi varmt att ni kikar in på det, vilket ni kan göra genom att klicka här.

Viktor “Isildur1” Blom fortsätter att kämpa vidare på pokerborden. I samband med detta fortsätter även Viktors favoritlag Chelsea FC att kämpa vidare i Champions League. Visst är det en hel del skillnad på fotboll och poker, men man kunde under dagen ändå se en hel del likheter mellan Isildur1’s framgång på pokerborden, och Chelsea FC’s framgång i Champions League under kvällens match mot Dynamo Kiev. Visst såg det bra ut, visst blev det vinst, men det var ju inget spektakulärt. Att Chelsea FC ska vinna mot ett uselt Dynamo Kiev på hemmaplan är ju självklart, och likaså att Isildur1 ska vinna på pokerborden.

På pokerborden är det Viktor Blom som styr numera, och inget tyder på att det kommer att förändras under den närmaste tiden. Naturligtvis finns det motståndare kvar som kan skrälla till ordentligt – men de lär knappast få en möjlighet till det. Om inte Isildur1 själv tillåter det. Det är även här lite av problematiken uppstår. Isildur1 tillåter det, och ger sina motståndare en god chans att vinna mot honom. Samma sak kunde man väl egentligen säga när Viktor började spela 2-7 Triple Draw på de högsta nivåerna, utan att egentligen ha visat sig på just dom pokerborden i de lägre nivåerna innan i någon större utsträckning. Isildur1 blev sedan en gigant i spelet, och är nu en av, om inte den absolut största och bästa spelaren i världen i 2-7 Triple Draw.

Vad är det då egentligen som menas med att Viktor tillåter sina motståndare att få en ärlig och god chans emot honom? Är det att han spelar överhuvudtaget och således kan förlora om spelet inte går som det ska? Självklart inte. Det fanns en tid då Viktor förlorade och förlorade, där han spelade väldigt dumdristigt och fortsatte att ägna tid och pengar till spel som han inte riktigt klarade av att bemästra under den tiden, vilket bidrog till frågor hemma i datorstolarna, varför fortsätter han att spela spelen där han ständigt förlorar? Idag ser vi svaret, jo, för att efter att ha nött in spelet riktigt ordentligt så blir han farlig. Livsfarlig. Han blir så bra, och så extremt farlig i spelen att han till slut har möjligheten att utveckla det till att bli den bästa spelaren i världen på just det spelet. Precis som vi nämnde här tidigare så är det precis detta som har hänt med Viktors framgång i spelet 2-7 Triple Draw, och även i PLO och andra spel.

För att citera låten “I am Isildur1”, som finns att lyssna på här:

“I hate the min-bet, and the Omaha too, why wont you guys just play Hold’em, eat my meatballs why I bust you, everything you have will soon be mine. You guys just wait because because I will soon come back, hope I dont disconnect cause that would really suck a**, but you thought I was busto, well im not. I enjoy the game, and you call me insane, why you all call me insane?”

På många sätt och vis så kan man idag relatera till den låten som släpptes för så många år sedan. Idag är situationen en annan. Det är en annan Viktor nu, en annan spelare. Hatar han idag min-bets? Nej, det gör han uppenbarligen inte. Annars hade han inte börjat spela H.O.R.S.E. Gör han dåligt ifrån sig i Omaha? Nej, Isildur1 är en av de absolut farligaste spelarna i världen idag i PLO, av många ansedd som den absolut bästa spelaren i världen. Mycket bättre än så och mycket högre upp i skyarna kan man inte komma. Det har visserligen förekommit att vissa spelare tvivlat på hans spelstil, hans kunskaper, hans talang, men det har handlat om enstaka små uttalanden, som inte alls engagerat en större skala människor, då de flesta nog under en väldigt lång tid haft på känn att Viktor nog är något utöver det vanliga.

För många, många år sedan, så var det väldigt spritt runt om i världen gällande vad man tycker om Viktor, vad man tycker om Isildur1 som spelare, och vilka möjligheter han faktiskt har att blomma ut till en av de absolut bästa i världen. Tvivlarna var många, hatarna var många, men det var även många som fullkomligt älskade honom, och gör det än idag.

Idag, år 2015 är det synliga engagemanget betydligt större än så. Idag är tvivlarna borta, hatarna finns kvar i viss utsträckning, och dom som fullkomligt älskade honom då, kan inget annat göra än att fortsätta älska honom idag. I dagens läge är det inte möjligt för tvivlare att finnas, iallafall inte om man ska vara sig själv ärlig. Viktor har visat sig enormt duktig på alla spel som han har tagit sig ann, det har bara tagit olika lång tid att komma in i det och börja demolera motståndet. Demolering är idag ofta brutal, ofta lämnar han sin motståndare med brallorna nere och med en tågbiljett hem till Mertajärvi. Nu är ju hans motståndare främst från andra länder än Sverige, och det kanske inte går något tåg direkt till Mertajärvi uppe i Kiruna, men ni förstår poängen.

Här finns dock ett undantag. Minns ni programmet De 3 vännerna och Jerry? Skulle programmet istället handla om olika pokerspel, och med inriktning på Viktors framgångar, så skulle man kunna kalla det för De 3 vännerna och H.O.R.S.E. Det är nämligen spelet H.O.R.S.E som Viktor nu bestämt sig för att bemästra. I TV-serien är det Frank, Erik, och Thomas som är de 3 vännerna, och Jerry som är den som är lite utanför. I Viktors pokerspelande är det 2-7 Triple Draw, PLO, och Hold’em som är de 3 vännerna, och H.O.R.S.E som är den som är lite utanför. I dagsläget, väldigt mycket utanför.

 Som vi skrev om i gårdagens inlägg, som vi för en gångs skull valde att skriva på engelska, med inspiration från musiktexter från filmer på YouTube, som ni kan läsa mer om här, så är det H.O.R.S.E som just nu är det spel som Isildur1 i dagsläget lägger mest fokus på att förbättra, han är ju redan i absoluta toppklass i de övriga spelen som han redan har bemästrat, och nu är det dags att bemästra H.O.R.S.E. Hur har då bemästrandet gått såhär långt? Det kan egentligen bara sammanfattas och förklaras med ett enda ord:

K.A.T.A.S.T.R.O.F.A.L.T

Vi vill självklart att Isildur1 ska bredda sitt spel, och bli bäst i världen på samtliga pokerspel som finns, han är ju trots allt redan i absoluta världsklass i de flesta pokerspelen, så varför skulle han inte kunna bli det i H.O.R.S.E?

Självklart kan han bli det, men han Viktor gör det inte lätt för sig. Motståndet består till mestadels, nästan uteslutande, av joiso. Vem är då joiso? Jo, en arg, farlig ryss vid namn Alexander Kostritsyn. Han är inte bara ryss, och därav lite farlig per automatik, utan även extremt duktig i just de spel som ingår i H.O.R.S.E. Vad är det då som gör att grabben från den Ryska Federationen är en så pass vass och farlig motståndare för Viktor Blom? Jo, att han länge fokuserat på just limit-baserade spel. Som tur är har dock Viktor varit smart nog att kräva att när det är batalj mot just Alexander, så ska även 2-7 Triple Draw spelas i lika stor utsträckning som H.O.R.S.E, vilket har gjort att de ofta spelar under en tid på ett bord där det är H.O.R.S.E som spelas, för att sedan direkt skifta över till ett 2-7 Triple Draw bord.

Under skrivande stund så spelar Isildur1 mot just joiso, och det är just det här upplägget som vi nyss beskrev som de använder sig av även idag, och förmodligen kommer använda sig av under framtiden, under Viktors inlärningsprocess när det kommer till H.O.R.S.E. I teorin så bör Isildur1 självklart ha en väldigt bra chans mot joiso i H.O.R.S.E, med tanke på att det ingår en hel del spel där som Isildur1 själv är i absoluta världsklass i, men det råder ingen tvivel om att joiso är starkare än Isildur1 i just H.O.R.S.E i dagsläget.

Teori är ju en sak, men verkligheten är ju ofta en helt annan sak. Bland railbirdsen så kommer det garanterat att finnas en hel del personer som gärna hade röstat nej till att se Viktor fortsätta spela H.O.R.S.E, och även hade kanske vi i ärlighetens namn gjort detsamma i dagsläget om det fanns möjlighet, men för Viktor spelar detta ingen roll, och det är just detta som gör honom till världens bästa pokerspelare. Viktor vet självklart om att han utsätter sig själv för en hel del risker när han möter joiso i den här spelformen, men Viktor är inte den som sitter stil. Nej, Viktor är inte den som sitter still med en pokerbok i högerhanden och en anteckningsbok i den vänstra, här är det praktik som gäller, eller egentligen inte ens det, här är det direkt ut i hetluften och direkt ut i arbete som gäller. Enda gången han egentligen satte sig ner med en pokerbok för någon vidare längre läsning var när han valde att ge pokerhandboken, skriven av Dan Glimne en chans, och den verkar ha hjälpt honom en hel del med hans framgång.

Idag är det dock inte tal om några böcker, inte tal om någon läsning, det är action direkt som gäller, och självklart är även det något som gör att vi railbirds fullkomligt älskar honom, för spänningen, för actionen, för osäkerheten, som gör det hela så väldigt spännande. Det är även detta som gör att joiso är så pass benägen att möta Viktor i H.O.R.S.E, för i dagsläget är joiso den store fiskaren som bara väntar på att få håva in fisken, fisken som han då anser är ingen mindre än Viktor Blom. Men det här är inte fiske, det här är inte att någon sportfiskare i en gammal Statoil keps står med ett spö i handen i Överkalix, det här är poker, och vi vet sen tidigare hur det har gått för Viktor i nya spel som han tidigare har försökt bemästra. Väldigt knackigt till en början, ofta stora förluster, för att sedan ha tränat in spelet så pass att han sedan kan börja sin utveckling, och det är ingen liten utveckling vi talar om här. Här talar vi inte att det är ett frö som utvecklar sig till en blomma. Här talar vi om att det är Mew, som utvecklar sig till Mewtwo, som i sin tur utvecklar sig till något oslagbart.

I sinom tid vet vi vad som kommer hända, i sinom tid kommer det vara Isildur1 som står där med håven i handen och ska fiska in joiso, och detta är något som Viktor själv vet om, han behöver bara utsätta sig för att ta emot en hel del slag i början, för att sedan sakta men säkert förbereda sig för en rejäl knockout. För att ta ett citat från ingen mindre än världens bästa konstnär, Bob Ross, och förändra det en aning så det passar in på Viktor Blom:

“Isildur1 doesnt make mistakes. He just have happy accidents.”

Detta kunde inte stämma in bättre än på Viktor Blom när han prövar på och lär sig nya spel, han gör inte misstag. Han har bara lyckliga olyckor. Olyckor som sedan kommer att konverteras till framgång, som kommer att täcka över olyckornas förlustsiffror, och det med råge.

Hur har det då gått för Viktor “Isildur1” Blom under dagen?

Självklart är det med glimten i ögat som vi menar på att det inte har varit spektakulärt, självklart är det med hänsyn till Isildur1’s enorma skicklighet som vi menar på att det inte har varit något spektakulärt under dagen.

Isildur1 spelade ett kortare parti Horse 1k/2k$, där han på endast 79 spelade händer gick plus 28.8k$. Sedan var det dags för vad railbirdsen ofta brukar ange som sin favorit, PLO. Även här får Viktor in den förväntade framgången, där han går plus 100k$ efter 248 händers PLO spelande. Viktor är dock inte den som sitter still, heller inte riktigt den som är rädd för förändring. Nu är det dags för 2-7 Triple Draw, även här med framgång. 179 händer senare har han kammat hem ytterligare 52k$. Spektakulärt var ordet, Viktor Blom var mannen. Utöver detta har det varit ytterligare 184 händers PLO spelande som bidragit till 8.8k$ ytterligare till Viktors bankrulle, efter att det på just bordet “Capella II” gått väldigt mycket fram och tillbaka, där han även förlorade en nyckelpott som ni kan se i bilderna. Allt som allt är han i skrivande stund (23:13) +178k$ för dagen och de senaste 8 timmarna, och självklart hoppas vi att den här summan ska gå upp ytterligare, så att hans senaste 24 timmars spelande kommer att se ännu bättre ut. Nedan följer en kortare genomgång av dagens action:

Isilcum1

Isilcum2

Isilcum3

Isilcum4

Isilcum5

Isilcum6

Isilcum7

Isilcum8

Isilraul1

Isilraul2

isillars1

isillars2

isillars3

isillars4

isillars5

isillars6

isillars8

isillars9

isillars10

isillars11

isillars12

isiljoiso1

isiljoiso2

isiljoiso3

isiljoiso4

isiljoiso5

Självklart kommer vi att hålla er uppdaterade med vad som väntar framöver, och önskar er läsare en fortsatt trevlig Onsdagskväll.

3 Comments

  1. Author

    (Notering: Kommentarer är låsta i inväntan på moderering för spam och dylikt. Om du nyligen har kommenterat och inte ser din kommentar, så är det för att de inte har modererats ännu.
    Ha tålamod så kommer du snart se att din kommentar kommer att synas i kommentarsfältet nedan. / Admin)


  2. Nice ……………………….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *