Isildur1 tillbaka med en vinnande session på 300k$ [2015-11-21]

Det har varit en tung tid på pokerborden för Viktor “Isildur1” Blom under de senaste dagarna, efter att ha haft ett uppehåll på lite över en vecka så var han tillbaka på borden under Söndagen 2015-11-14, och efter det gick det utför. Det har däremot gått desto bättre under de senaste timmarnas spel, där Isildur1 nu är +296k$ under de senaste 24 timmarnas spel. Detta efter att lagt fullt fokus på limit baserade spel, så som H.O.R.S.E, FLO8, och 2-7 Triple Draw. Just 2-7 Triple Draw brukar annars ofta vara ett spel som Isildur1 använder sig av för att bygga upp en bankrulle för att sedan göra stora inköp på PLO-borden, men i det här fallet har det till synes varit helt tomt med action från Viktors sida på PLO borden under de senaste 24 timmarna. Vinsterna har därför istället kommit från de Limit baserade spelen, vilket gör att de senaste 24 timmarnas spel för Isildur1 ser ut som följer:

 Isildur1-graph-20151121

isilcol1

isilcol2

Den största delen av vinsten, och egentligen den enda märkbara bataljen från dessa timmar var under bataljen mot Colisea, där ni i ovan bilder kan se att Viktor stavade sig fram med framgång inom loppets gång. Men det blev aldrig riktigt spännande. Med figuren Colisea som motstånd, som förövrigt är den unge Dzmitry Urbanovich från Polen, som haft väldigt stor framgång främst i live-event, så hade man kanske förväntat sig att motståndet skulle bli tuffare och svårare att ta sig igenom än hur det såg ut under dagen.

När man bestämmer sig för att sätta sig ner och spela ett parti Poker mot Viktor “Isildur1” Blom, så gäller det som bekant att man väljer sina tillfällen väldigt noga och varsamt, för här går det fort, här går det fruktansvärt fort, och sitter man inte lugnt i sadeln och tar det försiktigt så finns det en väldigt hög risk att hästen galopperar utför stupet. Detta fick Dzmitry känna av med råge. 272k$ blev slutnotan för kalaset för Colisea’s del, och han hade förmodligen hoppats på ett bättre resultat.

Kanske trodde han att Isildur1 skulle vara ett lätt motstånd för honom, kanske tog han sig vatten över huvudet, eller så ville han helt enkelt pröva lyckan mot den allra bästa. Man kan kritisera Isildur1 för många saker som hans motståndare i pokern, men Viktor ska ha beröm för hur han alltid verkar finnas tillgänglig för att ge bra action, nästan oavsett vem som ber om det, och han ska ha en stor eloge för att han inte drar sig undan, eller nekar spelare action när de väl vill spela mot honom.

Men det är inte utan att man ibland kan känna sig lite osäker och orolig för hur det ska gå för Isildur1 på pokerborden, trots att han är den bäste i världen. Även den bästa har sina svackor, och i pokervärlden kan man verkligen få sig en törn om det inte går som det ska, det räcker att man inte har turen på sin sida en dag och det kan innebära en stor uppförsbacke, och i Isildur1‘s fall så behöver det inte gå särskilt långt innan det går rakt uppåt, men ibland även nedåt. Därför har man lite tvivlat sig igenom vissa av matcherna som Isildur1 väljer att spela, framförallt när det kommer till att spela H.O.R.S.E, som Viktor valt att fokusera mer och mer på under senare tid, något som ni kan läsa mer om i vårat tidigare inlägg här nedan:

Isildur1 spelar H.O.R.S.E – Här är förklaring till varför [2015-11-04]

Men hur går det då för Isildur1 i H.O.R.S.E egentligen, går det framåt? Jodå. Viktor Blom har förvandlat en lite sämre start i början till att det nu börjar se bättre och bättre ut. Även om det är med oro man följer honom när han spelar det, främst mot joiso som trots allt får anses som den starke just nu i H.O.R.S.E av de bägge, något som egentligen inte är speciellt märkligt med tanke på att Isildur1 nyligen börjat skaffa sig erfarenhet i det. Vi vet dock sen tidigare hur det brukar gå när Viktor prövar nya spel och lägger ner tid i det, till en början kan det gå väldigt mycket nedför och se väldigt mörkt ut, ner som en pannkaka, men i slutändan brukar det ofta bli upp som en sol igen, starkare än någonsin, där Isildur1 är redo att ta över tronen även över detta spel. Det är bra att han utvidgar sitt kunnande och sitt spelande till flera olika former av Poker, och vi tror att det inte är speciellt långt kvar innan han tar över tronen även i H.O.R.S.E.

Då kan man kanske fråga sig, hur är Viktor så duktig på just detta, att snappa upp information från hur andra framgångsrika Pokerspelare spelar, och sedan kombinerar det med sin egen spelstil och sedan spetsar till det hela med en ingrediens som gör att han till slut blir bäst i världen på det spelet? Vi har sett det i många andra spelformer av Poker, där 2-7 Triple Draw är en av de absolut främsta, där Viktor i stort sett från ingenstans satte sig ner på nosebleed-borden och utmanade de allra bästa i världen, utan att egentligen ha grindat de lägre stakesen i någon högre utsträckning överhuvudtaget. Vad är då hans skicklighet uppbyggt av? Vad är hans ninjadräkt egentligen uppbyggt av, kanske är en mer rimlig fråga? Är det stål som dräkten är uppbyggt av, är det granit? Det är i varje fall så att det inte är någonting mer ömtåligt eller svagare.

Detta innebär att det med allra största säkerhet väntar väldigt bra action runt hörnet här nu under helgen. Förhoppningsvis får vi även se lite PLO action, men det mest troliga känns dock som att Viktor kommer att fortsätta med det 2-7 Triple Draw, FLO8 och H.O.R.S.E vidare under helgen, med tanke på den framgång som ovan statistik visar.

Tittar vi tillbaka lite i tiden mot hur det har gått för Isildur1 under den senaste tiden, så har det med undantag för ett break på lite drygt en vecka varit röda dagar för Isildur1, se som ett exempel här i våran tidigare rapportering:

Isildur1 förlorar närmare 300k$ på bara några timmar [2015-11-05]

I samband med det break som Viktor “Isildur1” Blom tog under lite drygt en veckas tid, så uppkom även en mängd olika spekulationer runt om i pokervärlden. Från att spela tusentals med händer dagligen, till att helt och hållet försvinna, utan att det var något liv i luckan så att säga under flera dagar. 2015-11-10 visade sig Isildur1 dock på pokerborden, men för en kortare vistelse där han enbart spelade en turnering, för att sedan försvinna lika fort igen.

isilback2

I ovan bild ser det till synes väldigt bra ut, där Isildur1 kammar hem potten i turneringen, för att då tyvärr inte långt senare åka ut ur turneringen.

Turneringen som spelades var $1,050 Super Tuesday, $450K Gtd, där vi hade hoppats på ett betydligt bättre resultat självklart. Isildur1 är ju som bekant annars en extremt duktig turneringsspelare, utan tvekan en av de absolut bästa i världen även där, när det gäller No-Limit Holdem turneringar. Såhär det det förövrigt ut gällande turneringsspelet för Viktor under den senaste tiden när det kommer till turneringar online på PokerStars:

I år, 2015, kom Isildur1 på plats 12/694 i turneringen SCOOP-45-H: $10,300 NL Hold’em Main Event, $4M Gtd, $1M+ to 1st!. Där vann Viktor $79,8k.

Förra året, 2014, kom Isildur1 på plats 9/2142 i turneringen WCOOP: $5,200 NL Hold’em Main Event, $10M Guaranteed, $1.5M+ Gtd to 1st!. Där knep Viktor $107k.

År 2013, kom turneringen som kom att bli den största vinsten i turneringar online för Isildur1, där han tog hem hela $1.1M efter att ha gjort extremt bra ifrån sig under hela turneringens gång och slutade på plats 1/580 spelare i turneringen SCOOP-43-H: $10,300 NL Hold’em Main Event, $3M Gtd, $500K+ to 1st!. Där kammade Viktor hem hela $1.1M, något som än idag är den största vinsten någonsin för Isildur1 i online-poker.

År 2012, hade Isildur1 stor framgång i flera turneringar, där de absolut främsta var under SCOOP även där. Under SCOOP 2014 plockade Viktor hem ytterligare 2 förstaplatser, efter att ha gjort mycket bra ifrån sig och kom på plats 1/486 i turneringen SCOOP-03-H: $530+R NL Hold’em [6-Max, Action Hour, $400K Gtd]. Där plockade Viktor hem $160k.

Isildur1 tog även hem förstaplatsen i ännu en stor turnering, denna gång med ännu mer prestige med tanke på antalet spelare, där Viktor kom på plats 1/8240 i turneringen SCOOP-02-M: $215 NL Hold’em [$1M Gtd]. Där blev vinsten $247k.

Det fanns en viss oro runt om i pokervärlden där många undrade vad som faktiskt var på väg att ske, kände man oro för att han var på väg bort från Pokern, för uppenbarligen är det ju så att de fans som Viktor har runt om i världen förväntar sig dagligt spelande från honom, något som självklart kan vara väldigt hårt att leva upp till. Det var heller såhär i efterhand när man tänker efter inte speciellt länge som Viktor var borta från Pokern, det handlade ju enbart om en veckas tid.

Här ser vi dock hur viktigt det är för fansen runt om i världen att få följa kungen under hans spelande, och man kunde även se vad det gjorde med PokerStars nosebleed-bord. Den action som vi bevittnar dagligen när Isildur1 är online och spelar, är så pass mycket större än den action man ofta bevittnar när han inte är inne och spelar. Det är där väldigt tydligt att Viktor är väldigt viktig även för PokerStars som företag när det handlar om att dra in action och få spelen att hållas levande i en större utsträckning, här blir man också lite fundersam över varför de inte erbjuder honom något vettigt kontraktsförslag, det skulle ju knappast vara negativt för PokerStars att göra detta, det finns enbart positiva saker med det.

Det kan ju även vara så att Viktor har blivit erbjuden kontraktsförslag som han sedan tackat nej till, det vet ju heller inte gemene man, men visst är det märkligt att någon som är så pass duktig och hängiven som Isildur1 inte är under kontrakt, det känns lite som att lämna Zlatan kontraktslös och låta honom spela för vilka klubbar han vill, det gör man inte helt enkelt med världsspelare.

En anledning som skulle kunna vara möjlig är att Viktor inte känner sig speciellt intresserad av kontrakt just av den simpla anledningen att det medföljer vissa principer och regler man måste förhålla sig till. Även om Isildur1 är bäst i världen på poker i nuläget, så är han inte speciellt angelägen att tala med media eller på andra sätt vara öppen med stora delar av sitt liv.

Det är självklart helt okej, och det kan man även ha förståelse för, det är många pokerspelare som inte delar med sig av någonting överhuvudtaget och håller sig under medias radar så gott det bara går, så med det i åtanke så kanske inte Viktor’s intresse och ambitioner att tala med media och dela med sig av sitt privatliv något att sy minnesfanor åt direkt, men under tiden han var under kontrakt med såväl PokerStars som FullTiltPoker, så kan man väl ändå tycka att han höll sig tillräckligt aktiv och öppen mot allmänheten under tiden han var under kontrakt.

Detta kan man se bevis på väldigt enkelt, där det räcker med att kolla in Viktor Blom’s twitter här, där man väldigt tydligt kan se att han har varit mycket aktiv under vissa perioder, för att sedan hålla sig betydligt mindre aktiv när han inte befinner sig under något kontrakt. Det var nog dessutom säkerligen många som hade förväntat sig att få se en Instagram fullsmockad med bilder och uppdateringar under 2015, särskilt med tanke på att Viktor själv gick ut med på sin egen Twitter att han skulle börja ladda upp bilder på Instagram inom en snar framtid, och att man skulle hålla utkik på hans Instagram efter bilder. Hur ser det då ut med aktiviteten på Viktor’s Instagram, såhär lite drygt ett halvår senare?

Isilinsta

Ja, det finns väl inte så mycket att säga om det. Här är det kallare än en Decemberdag i Norrbotten. Det känns mer troligt att Ludwig van Beethoven kommer öppna ett Instagram konto och vara mer aktiv än vad Viktor är, och då har Beethoven ändå varit stendöd sen år 1827. Det är nog många som hade följt den emfatiskt om den hade varit aktiv, nu ekar det tomt. Heller inte på Twitter är det speciellt mycket action, förhoppningsvis så kommer Viktor bli bättre på att uppdatera sina sociala medier i framtiden, hoppas kan man ju alltid, även om det känns mer sannolikt att han kommer att börja grinda Yatzy än att det kommer att ske. Man ska dock inte sluta hoppas.

Vi vet ju sen tidigare att förändring är något som ligger Viktor ganska varmt om hjärtat, eller ska vi istället kalla det för förbättring? Åtminstone när det handlar om att utveckla sitt spel och se till att öka sin kunnighet och skicklighet inom Pokern, så har Viktor varit väldigt duktig på att ta till sig information, anpassa sig till informationen, förändra den, mer eller mindre till en början kopiera av spelstilar och metoder av andra spelare, för att sedan utveckla det till något eget.

Någonstans måste man ju få sig information och sina tips ifrån, Pokerböcker är något som Viktor inte har särskilt stort intresse för, då den enda boken han öppet gått ut med att han har läst och haft nytta av är Pokerhandboken, av ingen mindre än Dan Glimne. Viktor har även gått ut med sina varmaste rekommendationer om just denna bok öppet på sociala medier, något som tyder starkt på att boken faktiskt har varit viktig för Isildur1 inom pokern.

Sedan tog det några dagar tills han på riktigt var tillbaka igen. Spekulationerna under den här tiden var alla möjliga, allt från att han skulle ha blivit pank, till att han helt enkelt bara var på semester, till att han helt skulle ha slutat med pokern. Självklart lägger inte Isildur1 pokermarkerna på hyllan, av samma anledning som Zlatan ännu inte lagt fotbollsskorna på hyllan. Är man bäst i världen så är det dumt att sluta innan man börjat bli sämre, eller då resultaten börjar dala.

isil-hnr1

isilomaha2

 Självklart är vi här på Isildur1.se väldigt glada att Viktor är tillbaka på pokerborden och skapar action som är väldigt intressanta att följa, och det var nog de allra flesta som var positivt inställda till hans mini-comeback efter vad man skulle kunna kalla för en mini-semester på lite drygt en vecka. En person som däremot inte verkade speciellt road av detta var en 26-åring från Förenta staterna, ingen mindre än Dan “W00ki3z.” Cates, mera känd under aliaset Jungleman. Dan Cates är inte direkt känd för att vara den trevligaste killen vid bordet, milt sagt, och det var heller här inget undantag. Av någon anledning så slår det helt enkelt slint för honom, följt av konversationen nedan, från PokerStars chattklient:

 catesisi1

Dan “Wooki3z.” Cates blir alltså fullständigt galen av att Isildur1 står över utan att låta w00ki3z få spela av button, följt av att han går så långt att han väljer att rapportera Isildur1 till PokerStars, han ger sig dock inte där, han sänder även en förhoppning om att han hoppas att Viktor kommer att bli bannad från PokerStars till följd av detta. Nu är det väl vid det här laget snarare väldigt känt att Dan Cates inte är den person i världen med den högsta EQ:n direkt, men det här var väl en lite väl stark reaktion sett till händelsen. Hur reagerade Isildur1 själv då på detta? Total ignorans från hans sida, med tanke på att han försvann från bordet illa kvickt därefter, ett bra beslut tycker vi här.

 Sedan går tiden, timmarna går, och detta har redan kommit upp på diverse pokerforum, där det vilt diskuteras om detta, hur Dan Cates kan reagera så starkt på detta, och även om många kanske tycker att det är roligt med lite drama i pokervärlden, så trodde nog de flesta att Dan Cates nu lugnat ner sig och att saken var ur världen helt enkelt. Mer fel än så kunde man inte ha, och Dan Cates vill vara väldigt tydlig med att han inte tänker lägga den här händelsen bakom sig i det första taget. När man därför tror att det hela har lugnat ner sig, så sätter sig Dan Cates ner på pokerbordet där Isildur1 spelar, men inte för att vara med och spela, utan att för att få ut sitt budskap:

catesisi2

Dan Cates sätter sig alltså helt sonika ned på bordet för att få fram detta extremt viktiga meddelande till Isildur1, där Viktor till synes inte verkar bry sig överhuvudtaget, följt av att Dan Cates då antyder att Isildur1 “has gone full scum”, för att översätta detta på ren Svenska så är detta egentligen det värsta man kan kalla någon enligt den Engelska ordboken, då scum på många sätt och vis är värre än att bli kallad för ett enstaka skällsord eller svärord, då scum antyder på att man är den värsta av det värsta, att man är helt värdelös, en värdelös människa som inte förtjänar någon form av respekt.

Det är väldigt tydligt här för en vanligt fungerande person att Isildur1 inte har gjort sig förtjänt av detta, men i Jungleman’s värld så kanske detta är en händelse som är livsviktig, det verkar åtminstone som att det står högt upp på hans prioriteringslista med tanke på hur aktivt han letar upp bord där Isildur1 spelar, för att få fram sitt budskap och sina meddelanden. Vi väntar nu ivrigt på vad för meddelanden Dan Cates kommer att framföra till Viktor framöver, och hoppas för all del att Jungleman inte skickar någon hitman efter Isildur1, något som har diskuterats vilt kring på pokerforumet TwoPlusTwo, detta kan ni läsa mer om i tråden här. Förhoppningsvis slipper Viktor se en Agent 47 ditskickad av Jungleman utanför dörren framöver.

danhitisil

Vi hoppas dock självklart att det hela kommer att lugna ner sig, att Dan Cates tar sig samman och försöker att gå vidare, att han inser att det inte är värt att lägga ner den här tiden och energin på en sådan bagatell som att han inte fick avsluta button innan Isildur1 lämnade 8-game bordet.  Dan Cates ville så desperat visa att han inte tycker att detta är okej, och nog är det nog många som bara finner det underhållande med hans utspel som väldigt ofta är just det, underhållande.

Men man kan tycka att Dan borde kunna tänka efter lite innan han går fullt ut med sina anklagelser och påhopp gentemot andra spelare, om inte annat för att andra spelare ska få en bättre bild av honom, det är ju trots allt inte bara Viktor som har fått ta emot en och annan känga från Jungleman under åren. Det känns som att Dan av någon anledning hyser något personligt agg gentemot Viktor, lite som att han vill få honom på dåligt humör, och den energi han sprider på pokerborden doftar illa inte bara till de övriga spelarna på bordet, utan även till de railbirds där hemma i stolarna som finner ett nöje av att raila spelen.

Istället för att sprida hat, munhuggas, och skapa dålig stämning på borden, så kanske man istället kan försöka att vara trevlig, kanske till och med unna sina motståndare att lyckas på borden. För vet du vad Jungleman? Det finns sämre känslor än att faktiskt kunna unna andra spelare att lyckas, och att skapa dålig stämning och sprida negativ energi runt om dig för enbart en button, det känns väldigt mycket som att göra en höna av en fjäder, och det milt uttryckt.

Ännu märkligare blir det med tanke på hur det hela utspelade sig, det gick ju ändå någon dag eller så mellan de uttalanden som vi ser från bilderna här ovan, med andra ord har Jungleman redan vid den första chatten gjort det väldigt tydligt att han redan har rapporterat Viktor till PokerStars, för att sedan komma någon dag senare och ta upp det hela igen efter att han redan har rapporterat in det till PokerStars. Att sedan avsluta det hela med att han i framtiden på ett eller annat sätt kommer vara mindre respektfull mot Viktor under framtiden, känns verkligen som att ta det hela ett steg längre, helt i onödan.

Å andra sidan, så är det även svårt att vet när Dan Cates faktiskt är seriös, och när han driver. Ibland känns det som att han inte vet det själv, om han är oseriös eller om han faktiskt blivit förbannad på riktigt. Han känns på många sätt som en utomjording, som förvisso är riktigt duktig på Poker, men i övrigt finns där inte mycket att hämta.

Man ska även komma ihåg i det hela att Viktor och Dan står varandra relativt nära, eller åtminstone har gjort det förr i tiden, där bland annat Jungleman för många år sedan lånade ut pengar till Isildur1, följt av att Viktor själv inte var speciellt snabb med återbetalningen, något som gjorde att Jungleman gick ut med det hela offentligt, och berättade då även till Card Player att det lånats ut pengar tidigare utan något problem, och även där i samband med att det kom ut i chatten i pokerklienten, så kallade Jungleman även då Viktor för scum, något som går att se i utdraget nedan:

jungleman12: i cant describe how annoying it is to lose tyou viktor
Isildur1: 2 pair
Isildur1: biatch
jungleman12: scum
Isildur1: too easy
Isildur1: eat this
Isildur1: ty
Isildur1: u suck
Isildur1: easy money
Isildur1: gus on the other hand
jungleman12: pay your debt scumbag

Att döma av chatten ovan så verkar det som att det kanske sagts med glimten i ögat, men med tanke på att det inte finns någonting som pekar på att Viktor själv velat att det hela skulle komma ut till allmänheten, så känns det som att Jungleman ibland går över gränser och inte tänker sig för helt enkelt innan han skriver och säger saker. I samband med att Dan sedan bekräftar detta i en intervju, så nämner han även att han är en betydligt bättre Pokerspelare än vad Viktor är, samt att Isildur1 helst undviker att spela emot honom om den möjligheten finns.  Dan Cates säger dessutom att han är villig att möta Isildur1 heads-up i No-Limit Holdem, oavsett vilka insatser det spelas om, och det är sannerligen en batalj som skulle vara riktigt, riktigt intressant att följa, däremot är sannolikheten att det kommer att ske mycket liten, åtminstone som det ser ut i dagsläget.

Dan “Jungleman” Cates har dessutom själv gått ut med i år att han har förlorat närmare 5 Miljoner Dollar under året i Poker, detta efter att ha fått sig en rejäl törn i Manila, där han själv gick ut med det hela på Twitter här, och påstår att han förlorade hela 38m khd (5m usd). Huruvida detta faktiskt stämmer eller inte är ingenting som har bekräftats, om det nu ens går att bekräfta det, men vi tycker ändå inte att detta är skäl nog för att bete sig som ett mumintroll på pokerborden.

Han skyller dessutom ofta på att det är pga tilten som han uttrycker sig på det här sättet, det kanske är en godtagbar ursäkt om man är ryss och har fått i sig 4 liter vodka, men är man en professionell pokerspelare som dessutom spelar de absolut högsta nivåerna, så är detta fullständigt oacceptabelt och även väldigt märkligt, märkligt att han själv inte verkar förstå, förrens först efteråt hur illa han har betett sig kvällen innan. Där har han mycket att lära från ingen mindre än Isildur1, som själv håller sig lugn och trevlig även när det går lite mindre bra på pokerborden. Kan nog inte minnas en enda gång där Viktor egentligen på något sätt uttryckt sig elakt mot en annan spelare enbart baserat på att han skulle vara tiltad av att det gått dåligt på borden.

Dan “Jungleman” Cates har även gått ut med att han anser att Viktor är en degenererad gambler, och att han kopierar mycket av sitt spel från andra. Att man på ett eller annat sätt är degenererad som hängiven och dagligt aktiv pokerspelare är kanske inget som är speciellt sällsynt när det kommer till just spel om pengar, i det här fallet specifikt spel om pengar i Poker, är väl till stor del sant, men i just Viktor’s fall så har det blivit betydligt bättre med det under senare tid. Även om han självklart har dagar med väldigt stora swings även idag, det är ju mycket det som är Isildur1,  fartfyllda, svängiga dagar där det kan gå precis hur som helst, så är det inte lika stora swings som det var förr i tiden, och då menar vi tidigare år under hans karriär.

Nu är detta inte något som Viktor gått ut med själv, men om Viktor anordnade ett stort kalas och han själv fick stå för inbjudningarna, så känns det som att Dan Cates står ganska långt ner på prioriteringslistan, kanske inte lika långt ner som till Brian Hastings, som förmodligen ligger nere i avgrunden, men åtminstone under den nedre halvan.

Vad har vi då att vänta framöver i form av action från Isildur1‘s sida? Jo förmodligen en hel del. Förhoppningsvis blir det en vinter full med bataljer och fartfyllda matcher, och en stor del i förhoppningen består väl främst av att vi hoppas på mycket PLO framöver, som är det absolut roligaste och mest underhållande spelet att följa som railbird, med stora potter och mycket swings, till skillnad från Limit baserade spel, där Isildur1 förvisso gör väldigt bra ifrån sig på, men där snittpotterna är väldigt låga i förhållande till hur det ser ut på 200/400 PLO-borden när Isildur1 spelar, bara ett exempel på detta kan vi se i Viktors senaste session som alltså enbart innehöll Limit baserade spel, där de högsta potterna ligger på ca 18k$, jämfört med PLO där det är vanligt att vi får bevittna potter på 50k$ och över, ibland så högt som 100k$ och uppåt. Självklart är detta mycket mer underhållande att följa, och av den simpla anledningen vore det väldigt roligt med lite PLO framöver.

Man ska inte förändra ett vinnande koncept sägs det, det är dock inte riktigt sant. Det kanske stämmer om det är fotboll som spelas, men det här är Poker. Pratar vi cashgame spel och i detta fall cashgame spel där Isildur1 är inkluderad, så är det nog snarare som så att man mer eller mindre är tvungen att förändra ett koncept, egentligen oavsett om det är vinnande eller inte. För även om det är öppet för vem som helst i hela världen i stort sett att sätta sig ner på nosebleed-borden och utmana de absolut bästa i världen, så är det extremt sällan som det dyker upp nya ansikten på borden med de högsta insatserna.

Ibland händer det dock, men med tanke på hur det har varit tidigare de gånger det dykt upp nya spelare på nosebleed-borden, så är det kanske till det bättre att det är samma spelare som befinner sig där dagarna i ända. Visst, det kan kännas lite tråkigt att motståndet i 2-7 Triple Draw allt för ofta består av thecortster, JesusLEBTNOT, taktloss47, RaulGonzalez, joiso, eller varför inte käre gamle Zugwat, och att det egentligen alltid utan större undantag är Phil “RaiseOnce” Ivey som Isildur1 spelar emot i mixed 8-game, så är det kanske någonting positivt. Minns så väl på FullTiltPoker för inte alls längesen, där man gick i tron om att det skulle vara samma gamla spelare som alltid som bidrog med action till borden, så dök en specifik spelare upp från ingenstans, synnerligen redo att fläska på med den stora plånboken, inga ursäkter likt Ove Sundberg “the plånkan is at home”, utan snarare en vilja att spela för de riktigt stora pengarna.

De namnen som dykt upp på nosebleed-borden från ingenstans och spelat mot Isildur1 kan man nog räkna på fem fingrar, men ibland händer det. Minns det så väl, nästan som om det bara var för någon vecka sen det hände. Det är en helt vanlig dag, Viktor “Isildur1” Blom och Phil “Polarizing” Ivey spelar för fulla muggar på FullTiltPoker, långa sessions mot varandra, men de behövde inte längre känna sig ensamma på borden. Från ingenstans så dyker ett nytt, fräscht ansikte upp.

bign

Til synes känns det kanske helt normalt. Någon bankir kanske med lite för mycket pengar som bränner hål i fickorna, att döma av användarnamnet så känns det väl så, “BigNittyBanker”, eller är det kanske så att det bakom detta användarnamn gömmer sig en professionell Pokerspelare, som helt enkelt vill hålla upp en fasad om att han är en oerfaren bankir som enbart är ute för att pröva lyckan på Pokerborden, och så av en slump så råkar det vara Isildur1 han verkar vara inställd på.

Minns att man redan här började ana ugglor i mossen, det kändes inte rätt, och det diskuterades även vilt på pokerforum runt om i världen kring den här “nya” spelaren som verkade ha kommit som en skänk från ovan, redo att donera bort sina riksdaler till de riktigt stora namnen inom Pokern. Men är det för bra för att vara sant, så är det väldigt ofta så också. Det är sällan, om inte aldrig, som den där popup-bannern som säger “Vill du tjäna 200.000kr i veckan hemifrån? Klicka här för mer information”, verkligen stämmer, och precis på samma sätt kändes det nu.

Någonting var inte som det ska. Att det skulle komma fram till allmänheten förr eller senare vem som låg bakom användarnamnet var väl inte helt otänkbart, även om det samtidigt kändes ganska sannolikt att det aldrig skulle komma fram. Det går heller inte att bortse från valet av användarnamn, “BigNittyBanker”, känns ungefär som att den där bankiren från South Park i klippet här är personen bakom kontot, eller åtminstone en person av samma skrot och korn som honom. Det hela skulle sedan uppdagas. Det tog sin tid, sent ska syndaren vakna brukar man säga.

Vem var då den mytomspunna “BigNittyBanker”? Var det en bankir i New York som hade lite för mycket dötid att göra sig av med? Var det den där oskyldige amatören som enbart var ute för att pröva lyckan, som tog på sig “Just do it” t-shirten och satte sig ner och började? Självklart inte, det var djävulen själv som gömde sig bakom användarnamnet. Personen ifråga vill vi egentligen inte nämna vid namn, men vi känner att vi måste, det är ju trots allt vida känt nu runt om i världen sen en lång tid tillbaka vem den här syndaren är, för eller senare måste Voldemort visa sig. Ni som ännu inte vet vem det var är nog väldigt nyfikna nu, och här kommer det: Brian Hastings. Att bara skriva namnet ger en avsmak i munnen, en känsla av obehag, en fruktansvärd dålig känsla igenom hela kroppen, Brian ‘fu*king’ Hastings.

Mycket kan man säga om Dan “Jungleman” Cates, men finns det någon han borde rikta ordet “scum” till så är det knappast Viktor, då finns det andra personer som passar betydligt bättre in på den beskrivningen.

Självklart kommer vi att hålla er uppdaterade med vad som väntar framöver, och hoppas att den här upswingen nu ska öka ytterligare under helgen.

Uppdatering kl 15:00:

Viktor “Isildur1” Blom är nu tillbaka på pokerborden efter vad som förmodligen var en välbehövlig vila. Just nu väntar Viktor på action på ett bord:

isil1121-1

Ilari “Ilari FIN” Sahamies försökte få kontakt med Isildur1, men utan resultat. Vem vet, kanske sitter Viktor i skrivande stund och läser bloggen här på Isildur1.se?

isil1121-2

Isildur1 får tillslut tag på Ilari som försökte få kontakt med Viktor på det förra bordet, sen var det svårt för de båda att komma överens. Viktor själv vill vänta på action i form av ringgame i FLO8. Men det vill inte Ilari, som i sin tur istället vill att de ska vänta på ringgame i PLO. Även om vi självklart ur ett rent underhållningsperspektiv hellre hade sett heta bataljer under dagen i PLO, så har vi full förståelse för att Isildur1 hellre väntar på action i FLO8 för närvarande, dels då det gått så bra i just FLO8 på senare tid för Viktor, men dessutom för att han har en väldigt bra poäng i det han skriver i chatten på bordet. Det är mycket troligare att det kommer lite sämre motstånd till FLO8 bordet, än att det sätter sig lite sämre spelare på PLO borden, åtminstone när det är nosebleed-bord.

Med sämre motstånd menar man heller inte direkt i första hand någon helt ny spelare som visar sig (och vi vet sen tidigare att när det dyker upp nya ansikten på pokerborden så slutar det ändå med att det alltför ofta är Brian Hastings som sitter och trycker bakom användarnamnet), utan snarare att spelare som kanske inte är helt rutinerade i FLO8 ändå är mer benägna att spela det än PLO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *