Isildur1 förlorar återigen i H.O.R.S.E – 127k$ kvar på sin upswing [2015-11-22]

Viktor “Isildur1” Blom fortsätter att kämpa vidare på pokerborden.

Vi rapporterade under gårdagen om att han var tillbaka med en vinnande session på strax över 300k$.

Isildur1 tillbaka med en vinnande session på 300k$ [2015-11-21]

Sedan har Viktor inte direkt legat på latsidan, något vi självklart inte trodde heller med tanke på att det är knappast det första han gör när han går på en upswing, då handlar det bara om en sak, och det är att göra upswingen större, ibland händer det dock att det kommer lite hinder på vägen innan upswingen har hunnit bli tillräckligt stor för att göra Isildur1 nöjd. Detta är precis vad som har hänt nu.

Efter sin framgångssaga senast i de Limit-baserade spelen så var det precis detta som Viktor ville fokusera på under gårdagen för att fortsätta sin upswing efter en välförtjänt vila, men det gick inte riktigt som väntat. Till att börja med så förlorar Isildur1 52k$ i H.OR.S.E, för att sedan förlora ytterligare 93k$ i just H.O.R.S.E. Redan här är den smärre katastrofen ett faktum, redan här har Viktor på enbart 451 tappat halva sin upswing från senast på lite strax över 300k$. Det hela utspelade sig mot ryssen joiso, där det var 2-7 Triple Draw kombinerat med H.O.R.S.E som spelades, där de som bekant sen tidigare har det upplägget att de spelar ett visst antal händer på H.O.R.S.E bordet, där joiso anses vara favoriten och där Viktor fortfarande är i inlärningsstadiet, för att sedan byta över till 2-7 Triple Draw, där de båda är likvärdiga, eventuellt där den lilla edgen går till Viktor’s favör. I 2-7 Triple Draw förlorade dock Isildur1 ytterligare, men här enbart 10k$.

isiljoiso1122-1

isiljoiso1122-end1

isiljoiso1122-end2

En gång i tiden såg jag fram emot att se Viktor spela H.O.R.S.E, att han ska kunna utveckla sitt spel och bli bäst i världen i även det spelet. Under morgonen här konstaterar jag dock att det just nu ser väldigt mörkt ut gällande det. Trots detta har Isildur1 självklart chansen, skickligheten, och styrkan att bli riktigt bra i H.O.R.S.E, om han bara lägger ner den tid och engagemang som behövs.

Min första tanke om det blir: “Tyvärr”.

Hur illa kan det då egentligen gå för Isildur1 i H.O.R.S.E? Hur länge ska vi behöva se honom bli fullständigt krossad i spelet innan det vänder? Nu är det inte längesen han började engagera sig i spelet, men det känns tyvärr inte som att det går speciellt mycket framåt. Visst, Viktor är väldigt bra, kanske även bäst i världen på vissa av spelen som ingår i H.O.R.S.E, men mot en moståndare som joiso så kan det ibland se ganska hopplöst ut. Anledningen till att min tanke blir tyvärr, är självklart inte att vi inte vill unna Isildur1 framgång på pokerborden, tvärtom. Vi vill se Viktor med enbart gröna dagar, helst av allt ska det vara guld och gröna skogar och inget mer om det, men är verkligen H.O.R.S.E rätt spel för Isildur1?

Vi skrev en längre artikel gällande just H.O.R.S.E och anledningen till att Viktor spelar det, mer om detta kan ni läsa om i artikeln nedan:

Isildur1 spelar H.O.R.S.E – Här är förklaring till varför [2015-11-04]

Jag trodde verkligen att det skulle bli en glimrande start i H.O.R.S.E om Viktor bara fick in flytet mot joiso, att det förr eller senare kommer att vända. Nu får jag lov att konstatera att vi mycket väl kan ha haft fel. Våran inställning till H.O.R.S.E är för närvarande väldigt negativ, och det känns lite som att man har blivit lite traumatiserad av det. Isildur1 har katastrofala resultat i spelet, och ligger back långt över miljonen, och nu pratar vi med ett dollartecken på slutet och inte svenska riksdaler.

Självklart vill vi att han ska utveckla sitt spel och bli bättre på alla fronter, men är det kanske inte dags att låta joiso få sitta kvar i lugn och ro på kungatronen i spelet, och fokusera på de övriga spelen, så som FLO8, 2-7 Triple Draw, PLO och 8-game? Ur en railers synvinkel så är självklart No-Limit Holdem, tillsammans med PLO och 8-game förmodligen att föredra, ur joiso’s synvikel så är H.O.R.S.E att föredra, men vad som är att föredra ur Viktor’s synvinkel är desto mera oklart.

Är Viktor själv överhuvudtaget ens fokuserad på att bli bättre i H.O.R.S.E? Jo det är han ju självklart per automatik oavsett vilket spel han spelar, men är det kanske inte så att han helt enkelt spelar kombinationen 2-7 Triple Draw och H.O.R.S.E i ett växlingsspel mot joiso av just den simpla anledningen att det inte finns mycket annan action att tillgå? Väljer verkligen Isildur1 själv H.O.R.S.E framför PLO? Vi hoppas verkligen att svaret på den frågan är ett tydligt nej.

Viktor kan självklart bli betydligt bättre i H.O.R.S.E och kommer förmodligen att bli det med tiden, men till vilket pris? Hur mycket ska han behöva tappa till den där ryssen innan det är dags att lägga den spelformen på hyllan? Det kan man självklart spekulera länge i, men det värsta är att det helt och hållet fullständigt känns som att det inte har någon betydelse.

Så fruktansvärt roligt är det inte att raila H.O.R.S.E, och med tanke på att Viktor är bland de bästa i världen, om inte den absolut bästa i världen, i spel som 2-7 Triple draw, No Limit Hold’em, PLO, FLO8, 8-game, så känns det inte som att det finns så mycket anledning till att lägga mer krut på H.O.R.S.E, och det kommer nog dröja väldigt långt fram i tiden innan joiso tappar den edge han för närvarande utan någon som helst tvekan har mot Viktor i just den spelformen. Frågan är om det kanske inte är dags att helt och hållet bestämma sig för att lägga ner tankarna på att ta över även den kungatronen?

För så jävla roligt kan det inte vara för Viktor heller att bli totalt förödmjukad och bygga på med röda siffror efter röda siffror, följt av ännu rödare siffror, enbart med en förhoppning att det förr eller senare kommer att vända. Visste han inte det innan så borde han definitivt veta det ikväll. Ta en titt på de resultat du har haft i just H.O.R.S.E, och gör sedan bedömningen om du själv Viktor anser att det är värt att fortsätta lägga ner krut på det, vårat råd är att du ger det en ordentlig funderare.

Bataljen mellan Isildur1 och joiso känns lite som bataljen mellan Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Vem är egentligen bäst? När man i själva verket helt enkelt kan konstatera att de båda är bäst i världen på helt olika saker. Samma sak gäller inom pokern och här då med Isildur1 och joiso, Isildur1 spelar brallorna av joiso i 2-7 Triple Draw om dom enbart skulle spela det spelet, och spelar kalsongerna av honom i spel som PLO och Hold’em, medans joiso i sin tur är den kanske bästa i världen i just H.O.R.S.E.

En gång är ingen gång, och två gånger kanske blir till en vana? Vi gillar dock inte den utveckling som vi ser här, med tanke på att det känns som att Viktor får kramp varje gång det är dags att möta joiso i just dessa spelformer. Att neka joiso action i det här spelet vore därför att föredra. Att möta sina motståndare i spel man är bäst i världen på, det är en bra strategi.

Att göra upp någon form av uppgörelse där man möter en spelare som man vet är betydligt bättre än man själv är i en viss spelform, och kombinerar detta med en spelform man själv är riktigt duktig i, känns som en onödig risk att ta när det finns så många andra olika spelformer som Isildur1 redan är bäst i världen på. Lägg fokuset där istället, lägg engagemanget där.

Det ser ofta helt hopplöst ut när de båda spelar just den här spelformen som vi för närvarande inte tycker om överhuvudtaget. Det kan kanske låta lite visionslöst och träligt, men för Viktor Blom är kanske det absolut viktigaste just nu att fokusera på de spel som han håller världsklass i – och hålla sig borta från H.O.R.S.E. Det tycker vi låter bra för framtiden. Det finns ju nämligen ingenting i hela pokervärlden som är så roligt som en het PLO session på 200/400 borden när Viktor Blom är i närheten.

HORSE är en förkortning som är beskrivande för en viss kombination av olika varianter inom Pokern. Nedan är de varianter som är inräknade i spelformen:

  1. Holdem
  2. Omaha Hi/Lo
  3. Razz
  4. Stud
  5.  Eight-or-better

Av dessa 5 spel så ser vi endast 2 spel som borde vara intressanta för Viktor att överhuvudtaget spela, och det är självklart Holdem och Omaha Hi/Lo. Skippa Razz, skippa Stud, skippa Eight-or-better. Ner med HORSE i avgrunden, lägg istället tiden och resurserna på de övriga spelformerna.

Bortsett från det faktum att Viktor fortfarande är i inlärningsstadiet i HORSE, så är HORSE ett väldigt tråkigt spel för de railbirds där ute som så hängivet följer Isildur1 i hans pokerbataljer. Det känns lite som att köpa det där nya receptet av vingummi, visst, det är gott, men det är ju inte vingummi. På samma sätt känns det att raila Viktor i HORSE. Visst, det är höga stakes, och det är action, men det är inte den action och de spelformer vi är vana att se Viktor spela, och heller inte den spelform som han har byggt upp sin bankrulle på borden på.

vingumsviktor1

Videon här  beskriver väldigt tydligt hur det känns med det nya receptet vingummin, precis på samma vis som det känns med det nya receptet av spel som Viktor kokat ihop i form av HORSE. Det känns helt enkelt inte som det ska. Det smakar unket, och det ger inte heller den där känslan av studs. Det lämnar främst bara en väldigt bitter och tråkig eftersmak som man inte vill uppleva igen.

gamesvshorse

Med undantag för en kortare session FLO8 som inte resulterade i något märkvärdigt, så avslutades dagen med Fixed-Limit Hold’em mot ingen mindre än Yoghii, som mer eller mindre sitter på kungatronen i just Fixed-Limit Hold’em. Vi vet dock sen tidigare att Isildur1 inte är direkt rädd för honom, och spelar gärna emot honom när inte annan action finns att tillgå på pokerborden, vilket innebär att vi ofta kan se ett mindre parti Fixed-Limit Hold’em i resultaten för Viktor när han haft en väldigt fartfylld och innehållsrik dag på borden. Även här gick det dock inte som väntat, och han förlorade ytterligare 32k$ mot Yoghii, efter att bataljen haft väldigt många swings både upp och ner, där det länge såg ut som att Isildur1 skulle sluta på topp mot Yoghii, men icke.

Det såg dock länge ut som att det skulle sluta bra mot Yoghii för Viktor, från att ha gått upp till 30k$, ner till 2k$, och sedan upp till 20k$ igen, för att sedan tappa ner till 8k$ igen, för att sedan följa upp det hela med bravur, och spela upp sig till 50k$. Sedan valde Yoghii att ta ett mindre break. Följt av detta såg det ännu bättre ut för Viktor som spelar upp sig till 80k$ på bordet. Dessa 80k$ blev sedan 100k$, och han har nu passerat den magiska 100k$ gränsen, här gick det dock enbart utför likt en Bungyjumper nedför Mount Everest, där han sedan tappade varenda litet korvöre, det gick minst sagt inte som väntat. Viktor var uppe på 120k$ som mest på bordet, men råkar sedan tappa allting igen.

isil-20151121-fixed

Det hela har nu resulterat i att Viktor i strax under 100 spelade händer förlorar 187k$, vilket i sin tur kunde varit värre, såhär ser trots allt statistiken ut för de senaste 48 timmarna:

isilgraph20151122

Nedan följer en del av den action som vi fick bevittna, där spel mot joiso tog upp den mesta av tiden, vi hade länge trott att det skulle bli fortsatt batalj mot Colisea, som Viktor hade stor framgång emot senast, men där var det ingen mindre än Jungleman som istället fick äran att möta Colisea. Nu såhär med facit i efterhand så hade vi kanske hellre sett att Isildur1 fortsatt mot Colisea, men å andra sidan så såg det länge väldigt bra ut mot Yoghii i Fixed Limit Hold’em, så dagen hade lika gärna kunnat sluta på ett bra sätt, nu blev det dock inte så.

Självklart kommer vi att hålla er uppdaterade med vad som väntar framöver, och förväntningen är att det blir mycket heta bataljer under Söndagen, med tanke på att Viktor trots allt även inkluderat med den här senaste förlusten har kvar en stor del av den upswing han påbörjade. Nu gäller det bara att återhämta sig, samla kraft och mod, och se till att bygga på upswingen igen, det är hög tid att Isildur1 får in en större upswing nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *