En konung har lämnat byggnaden – [2015-12-26]

Detta är ett svar till det inlägg Dan Glimne skrev på sin blogg den 26 December, 2015 kl 20:21. Vi ber er som läser detta att först och främst gå in och läsa inlägget från Dan Glimne, innan ni läser vårat svar. Tack!

dangli2

Viktor “Isildur1” Blom har givit oss mycket att skriva om under året. Med ett ökat antal besökare från andra länder än Sverige, så har vi fått anpassa oss och helt enkelt gå över till att skriva de stora artiklarna om Viktor Blom just på Engelska. Vi har dock inte glömt av alla er Svenskar som fortfarande besöker bloggen flitigt i hopp om att Isildur1 slagit nya rekord på pokerborden.

Den här artikeln kommer dock inte handla om Isildur1 – åtminstone inte enbart, men den personen vi kommer att nämna här i artikeln kan ha haft en betydande roll i den framgång som Viktor haft på pokerborden genom åren.

dan11

Då så, medspelare, vänner, railers, rackare, och värderade läsare – har stunden kommit för att säga tack och farväl till ingen mindre än konungen Dan Glimne. Efter att ha genomgått kanske det längsta ambassadörskontraktet i Europas historia hos Unibet, valde Dan häromveckan att traska upp på kontoret i Stockholm och lämna över det heliga pappret – uppsägningen. Det hela gick enligt egen utsago från Dan väldigt lugnt och stillsamt till. Detta innebär tyvärr, för våran del att vi inte kommer att få läsa så mycket mer från Dan, överhuvudtaget. Självklart kommer Dan ha kvar sin twitter, och självklart kommer Dan att kommentera spelvärlden, och även Viktors framtida framgångar på pokerborden via den.

Vad är då anledningen till att Dan lägger det hela på hyllan? Jo, enligt Dan själv beror det mycket på grund av att han snart har levt 69 glada, framgångsrika år, och då är det fullt förståeligt om man känner att man har gjort sitt. Då kan man lämna med hedern i behåll, då har man rätt att ta det lugnt för resten av sitt liv.

Dan nämner själv i superbloggen på Aftonbladet att han tydligen påverkat ett antal levnadsbanor, och med tanke på att vi driver en blogg om ingen mindre än världens bästa Pokerspelare, Viktor Blom, så kan vi helt enkelt inte låta konungen lämna ostört, och nog har du allt påverkat ett antal levnadsbanor, nog har du allt skrivit Pokerhistoria. Dan Glimne är nämligen, precis som vi har nämnt så många gånger tidigare, och som även är skrivet under den heliga Viktorpedian som vi har här på sidan, en unik person, en fantastisk människa. Dan Glimne är nämligen skribenten av den enda Pokerbok som Viktor “Isildur1” Blom läst, i hela sitt liv.

pokerhandbokenviktor

Detta är dessutom någonting som Viktor själv har berättat, han rekommenderar även boken varmt till andra. För er som tvivlar på detta kan kolla följande tweet:

https://twitter.com/viktorblom/status/595282282954493952

Det är en komplimang som man verkligen får tacka för, och bara det är tillräckligt för att Dan Glimne ska få titeln konung. Visst, en pokerhandbok är självklart kanske inte den största orsaken till Viktors framgång på pokerborden, men det man läser kommer man även ihåg, och om man rekommenderar någonting man läst så har man garanterat haft nytta av den. Man skulle inte rekommendera geografiboken man läste i sjunde klass senare i livet till andra, men har man skrivit en pokerhandbok som sedan omnämns av världens bäste pokerspelare, ja då har man sannerligen lyckats, och det med väldigt goda marginaler.

Att skriva världens kanske bästa pokerbok är dock inte det enda som konungen Dan Glimne hunnit med i sitt snart hitills 69 åriga liv, nej du, Dan är inte direkt den typen som ligger på soffkanten med en påse chilinötter, Dan har under många år varit enormt aktiv och produktiv. Dan har nämligen skrivit cirka 300 sidor poker i sportbilagan på Aftonbladet, i sin Superblogg har han gjort över 1100 inlägg, han har twittrat aktivt och är uppe i över 8000 tweets, han har dessutom skrivit närmare 600 krönikor för Unibet.

Vad är en stor krönikör? Jo, en sådan som med några dagars varsel kan skriva flertalet givande, underhållande, och innehållsrika texter om Poker, ingen annan skribent i Sverige har någonsin lyckats med något liknande, och ingen kommer att beröva Dan på det engagemanget. Den enda som egentligen har den möjligheten är Dybban. Just nu är Dan Glimne större än Dybban, men om Dybban någon gång förr eller senare producerar en ‘Dybban flyttar in’ hemma hos Viktor Blom, då tror vi nog att Dybban hamnar snäppet högre upp på listan. Vi kan inte upprepa det tillräckligt, förr eller senare måste vi få se Dybban flytta in hos Viktor Blom, det är inte ens upp till diskussion, det måste ske.

I natt jag drömde något som jag ofta drömt förut.

Jag drömde att Dybban flyttade in hos Viktor Blom, att lidandet var slut. Sedan lyssnade jag på jublet hos alla pokerfanatiker runt om i Sverige – sedan såg jag glädjen hos Dybban när han stod i Viktors vardagsrum – och nu vill jag aldrig någonsin somna igen.

Dybban kan dock inte mäta sig med den energi som Dan Glimne haft genom åren.

Energi som sedan bidragit till kvalitet, och kvantitet i hans texter.

Det är även en av de största anledningarna till att vi gillar honom så mycket. Här handlar det inte om kvalitet före kvantitet, det handlar heller inte om kvantitet före kvalitet. Här handlar det om både och. Varför välja det ena när man kan göra både och? De artiklar och texter som Dan skrivit under åren har bestått av både och. Att han dessutom har varit så pass aktiv som han har varit utan några direkta större uppehåll, det gör även det att han förtjänar en stor eloge för sitt brinnande engagemang.

Viktor Blom är heller inte den enda superstjärnan inom pokern som haft nytta av Dan Glimnes pokerhandbok, även Svenske superstjärnan Martin Jacobson, som förövrigt vunnit VM i Poker för ett år sedan, har själv gått ut med att en av hans bästa julklappar han någonsin har fått i sitt liv är just Pokerhandboken, som är skriven av ingen mindre än Dan Glimne.

Dan har sålt cirka 450.000 böcker, som dessutom är skrivna på fem olika språk, och han nämner även i sin superblogg att han aldrig direkt strävat efter att bli världens bästa pokerspelare, trots att han mycket tydligt har en enorm kunskap inom spelet. Då skadar det inte att han står bakom det verk som varit en hjälpande hand åt Viktor Blom.

danni19

Man kan därför lugnt säga att hade det funnits rakeback på Pokerhandböcker så hade Dan Glimne kunnat gå stillsamt mot utgången och dra vidare i en stor lyxyacht. Nu blir det kanske inte någon lyxyacht som Dan glider vidare i, men vidare och framåt i livet ska han, det är en sak som är säker.

Dan nämner även att han med åren blivit trött på hav, resor och krig. Det enda man med säkerhet kan veta att Dan aldrig kommer bli trött på är Viktor Blom, för vem kan egentligen bli trött på Viktor Blom? Det enda som egentligen saknas i Viktors pokerkarriär är att han låter Dybban packa sin resväska och flytta in hos honom några dagar. Michael Thuritz i all ära, men ett ‘Dybban flyttar in’ avsnitt hos Viktor Blom skulle nog slå alla rekord.

Med tanke på att Dan skrivit den Pokerhandbok som varit till stor nytta för Viktor Blom i samband med hans framgång inom pokern, så vore det rätteligen på sin plats att omnämna och tacka honom för alla de potter han omedvetet hjälpt Viktor att vinna, men det skulle bli så många potter att det i praktiken vore ogörligt. Det är ingen nyhet att vi här på Isildur1.se tycker väldigt mycket om Viktor Blom, därför vill vi rikta ett stort tack till dig, Dan Glimne, för det du har åstadkommit i din framgångsrika karriär, och önskar dig all lycka med vad du än väljer att göra i framtiden. Du har nått en framgång som inte ens gått att fantisera om, och du har varit, och fortfarande är, en bidragande faktor till den enorma framgång som Viktor har nått.

danfly2

Och därmed har det blivit dags för oss att stillsamt gå mot utgången i detta inlägg, publicera inlägget och dra vidare. Det har varit ett trevligt inlägg att skriva, och vi önskar er alla ett gott 2016 samt lycka och framgång i livet, bästa railers, vänner och värderade Viktor-fanatiker. Tack ska ni ha.

2 Comments

  1. Author

    Notering: Kommentarer är låsta i inväntan på moderering för spam och dylikt. Om du nyligen har kommenterat och inte ser din kommentar, så är det för att de inte har modererats ännu.
    Ha tålamod så kommer du snart se att din kommentar kommer att synas i kommentarsfältet nedan. / Admin)

  2. Man får buga och tacka för en sådan hyllning! 🙂 /Dan G

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *