Något viktigt saknas för Isildur1 [2016-04-02]

(If you enjoy our website and our blog updates about Isildur1, and want more daily updates, feel free to donate a dollar or two through PokerStars,

by sending a small donation to PokerStars username Markelon900. )

That would be highly appreciated.

Pokerstars -> Player transaction -> Markelon900

donation99-1

Det har varit en tuft start på 2016 för Viktor “Isildur1” Blom.

Isildur1 har inte direkt spelat dåligt, men han var onekligen ganska oskarp. Viktor har låtit några riktigt bra upswings gå förlorade, och han har även återställt ett antal downswings under de första 3 månaderna under 2016 med bra avslut på sina sessions, men det har inte varit samma gamla toppform som vi såg under stora delar av 2015.

Isildur1 back with a 400k$+ upswing [2016-03-23]

 

Det har gått upp och ner, och det finns väl egentligen inte så mycket mer att säga om det än att man helt enkelt tar en titt på statistiken, som säger att det än så länge varit ett dåligt år för Viktor Blom.

Det är synd att det verkar vara så svårt för Viktor i år att få den där riktigt stora upswingen. Vi har ju tidigare rapporterat om en upswing på närmare 400k$ här, för lite drygt en vecka sedan, men den följdes sedan upp med några katastrofala bataljer, och idag ser vi följderna av det. Söker man efter “Isildur1” i PokerStars, så är han inte inne. Viktor var inne häromdagen, sittandes på ett Mixed 8-game bord, men det blev sedan ingen action. Sedan dess har han inte setts till, sen hans senaste förlust för några dagar sedan så har han till synes inte spelat en enda hand.

 Viktor “Isildur1” Blom är på många sätt en ganska tystlåten kille, ryktas om att vara helt galen när det kommer till festandet, men prata med media och överhuvudtaget vilja ta plats är uppenbarligen någonting som inte är speciellt intressant för honom, och kanske behövs det inte heller. Den plats han tar när han visar upp sin magik på pokerborden är kanske tillräcklig, även om många förmodligen självklart under dessa år hade hoppats på att se mer öppenhet från Viktor själv, mer intervjuer. Ser vi till de magiska månader som Isildur1 hade under Augusti, samt de efterföljande månaderna under 2015, så vann Viktor Blom mer än nästan alla andra, men han sa inte så värst mycket för det. Då räckte det med att låta statistiken tala sitt tydliga språk.

Kollar man tillbaka i det trevliga arkivet här på sidan så kan ni läsa om den massiva upswing som Viktor hade under 2015:

Viktor “Isildur1” Blom’s massiva upswing [2015-08-31]

 Några enstaka hundratusen dollar blev snabbt till en miljon, och sedan växte det. På bara några dryga veckor så hade Viktor Blom redan uppnått en ganska enorm och dramatisk effekt, utan att egentligen göra så mycket mer än att just vara Isildur1. Det krävs inte speciellt mycket mer än att han sätter sig ner på borden och låter sin skicklighet, och sin magik styra, väldigt ofta slutar det i goda resultat, något som är talande för det vi egentligen alltid har sagt, att Viktor när han är på sin absoluta topp, tveklöst är den bästa pokerspelaren, inte bara i Sverige, utan i hela världen.

Det är kanske detta som har gjort att Viktor själv inte är speciellt aktiv med att dela med sig av sitt liv, det han utför på pokerborden talar sitt tydliga språk. Isildur1 är världens bästa pokerspelare. Kanske behöver inte Viktor säga speciellt många ord för att kommunicera ut det, det talar för sig själv.

isildur04021

Många har talat om att Pokern är på väg att dö ut, att den redan har dött ut i ordets riktiga bemärkelse. Men vad bryr sig egentligen Viktor Blom om det? Viktor avgör när Pokern dör ut.

Något annat som också gör Viktor väldigt unik jämfört med andra spelare, är att han aldrig riktigt verkar tröttna på spelet. Han kan spela 3-4 dagar i rad, en hel vecka, vill aldrig egentligen sluta. Det enda som egentligen får honom att lägga av i några dagar kan eventuellt då vara följden av en downswing, men det känns verkligen som att Isildur1 vill ha så mycket action som möjligt, hela tiden.

Idag är det inget snack om vem Viktor “Isildur1” Blom är, alla vet vad han är kapabel till, ingen kan ha gått miste om hans extrema skicklighet för spelet, hans kärlek till Pokern, och hans enorma möjligheter att lyckas bättre än någon annan. Viktor är heller ännu inte speciellt gammal. Trots att Viktor bara är 25 år så har han åstadkommit mer än dom flesta inom pokern. Se bara på spelare som Patrik Antonius, som är 35 år gammal idag, eller varför inte ikonen Phil Ivey, som har hunnit med att fylla 40 år. Gus Hansen, den stora dramaten, har i sin tur hunnit fylla 42. Daniel Negreanu är ingen ungtupp han heller, efter 41 glada år i livet.

Det finns enorma möjligheter för Isildur1 att fortfarande utföra stordåd, men det krävs någonting extra. Den magik som Viktor visade upp under 2015 behöver komma tillbaka även i år. Pokern är i en ständig rörelse, även om den enligt många står still och är på väg att dö ut, och dom själva står stilla stagnerar, de som inte längre utmanar sig själva slutar således även att utvecklas.

Vad återstår egentligen av online-Pokern? Vad återstår om vi överhuvudtaget knappt kan föreställa oss mer dramatik än detta? En pokertid som inte är mer löftesrik än den är just nu? Pokern behöver Viktor Blom, utan Viktor är highstakes pokern mer eller mindre död, den står stilla.

Att Viktor själv inte direkt bryr sig speciellt mycket om att hålla en tydlig och strikt BRM med sitt spelande, är knappast någon överraskning, för någon, men det är nog mycket detta som gör att han även är så intressant att följa som spelare. Alla degenererade gamblers vet att en BRM är något man absolut måste ha för att överhuvudtaget kunna hålla någon stabilitet i längden, men år efter år har Viktor själv bevisligen klarat sig utan det. Gång på gång när Viktor har haft en smärre downswing så diskuteras det vilt runt om i världen, är detta vägens ände?

Är det kört nu för våran evigt tillgivne Viktor Blom? Just nu ser det sannerligen ganska mörkt ut. Men det är samtidigt precis de diskussioner som hålls varje gång det går dåligt för superstjärnan. Jag vet inte om det här visar sig vara vägens ände, men man kan åtminstone konstatera att det iallafall inte går att  köra speciellt mycket längre. Det som krävs är magik i form av en vunnen hand, följt av 100 vunna händer därefter på nästkommande 150 händerna, sedan är han på god väg. Det som krävs är att han får någon spelare ur balans, titta bara på Alexander “Joiso” Kostritsyn som ett tydligt exempel. Ryssen har inga problem alls med att möta Viktor Blom, med förutsättningen att det är i de spel som han själv känner och tycker att han har ett övertag gentemot Viktor Blom i.

Vi såg under förra året när Viktor tog det katastrofala, det USLA beslutet att gå med på att spela mot ryssen i spelet H.O.R.S.E, ett spel som Viktor bevisligen inte är speciellt bra på i ärlighetens namn, för så uselt som det gick på borden i det spelet har vi aldrig tidigare bevittnat, med undantag för den katastrofala session Viktor hade mot den fuskande åsnan Brian Hastings, för ett antal år sedan då han tappade ganska många miljoner under väldigt kort tids spelande mot pokerns egna Voldemort.

Skulle Viktor dock lyckas med att vinna några händer mot Alexander “Joiso” Kostritsyn, och påbörja en större upswing, då kan det däremot gå fort, och det kan gå fort likväl uppåt som nedåt. Kan våran egen supersvensk få ryssen ur balans så finns det även oändliga möjligheter. Möjligheterna är just det, oändliga, när det kommer till vad Isildur1 kan utföra på pokerborden, och även om han har skickligheten att utföra stordåd, så krävs det även ibland också att man har den där lilla gnutta turen som hjälper en fram på vägen.

isildur04021-2

 Alexander Kostritsyn har många likheter med Carlooo13/Ravenswood13 när det kommer till när och hur man vågar spela mot Isildur1. Uppenbart är det, att de hyser stor respekt för stjärnan, samtidigt som Viktor själv inte är rädd för någon på pokerborden. Vem minns inte dagen då Viktor satt på en 996k$ stack mot Carlooo13 på FullTiltPoker, och alla railbirds bara satt och väntande på att han skulle nå upp till den där miljonen. Miljonen kom aldrig, istället tappade Viktor några hundratusen dollar på nolltid.

Det är ungefär på samma sätt med joiso. Joiso, likväl Ravenswood13, tror sig själva veta att ju längre de spelar mot Viktor, ju större är deras chanser att vinna. Lite som en slotsmaskin som alltid har en edge mot den som spelar på den, och en ännu större edge ju längre spelaren sitter och trycker på den.

Skulle Viktor dock lyckas med en god start, så är möjligheterna oändliga, för spelare som Ravenswood13 och joiso slutar inte när de har förlorat lite mot Viktor, för de är så pass bestämda och säkra i sin tro att de kommer att vända det hela, och det är där Viktor ska sätta in stöten. Det är då det kan utföras riktig magik, men för att komma fram dit så krävs det som sagt även en gnutta tur.

Kanske är det just det som Viktor saknar just nu, lite tur, för bevisligen har han inga problem när det kommer till skickligheten. Viktor kan bemästra vilken spelare som helst i världen, det finns inga begränsningar där. Det spelarmaterial som Isildur1 besitter bör således vara tillräckligt bra för att återta tronen.

 Mer än något annat så önskar sig nog många en Isildur1 som verkligen gör oss engagerade igen, att han ger oss hoppet och tron att det väntar en tid där han kommer att uppnå höjder som tidigare aldrig har skådats.

Känner ni dom vibbar som finns just nu? Nej okej, kanske inte. Det kan ni inte klandras över, det ser tämligen väldigt dött ut just nu på den fronten, och så som det ser ut just nu så är det även ganska dött. Det dallrar inte direkt någon eufori and endorfin och andrenalin här, men samtidigt är det som det är. Om bara den absolut mest centrala biten kan komma på plats i pusslet, då skapar det även möjligheter för en enorm potential.

Om Viktor “Isildur1” Blom verkligen kan börja engagera oss igen, då finns det inte längre några begränsningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *