Isildur1 tillbaka på högsta möjliga stakes [2017-01-29]

Viktor “Isildur1” Blom har börjat 2017 på ett någorlunda annorlunda sett gentemot hur vi har sett honom börja tidigare år. Det har varit mer avslappnat och betydligt lägre stakes än väntat från Kungen från Ed, men det kom nu till att ändras 2017-01-29. Det var nu dags för Isildur1 att återta kungatronen och visa vem det faktiskt är som är mästaren där ute. Hans namn är Viktor, hans efternamn är Blom.

 Nedan har vi statistiken för Isildur1 än så länge under år 2017:

Isildur1-2017-1

Med en stadig profit på rungande 160k$ så ser det lovande ut Isildur1.

Under den senaste tiden har vi dock fått se honom hänga på lowstakes, mycket runt 100/200 borden och 40/80 bord där han förvisso gör väldigt bra ifrån sig på, men det är inte riktigt där han hör hemma. Man sätter inte direkt Kungens kungatron i källaren, Kungen ska synas och Kungen ska sitta där han förtjänar. För Viktors del så handlar det om att han förtjänar att få spela på de absolut högsta nivåerna, det är där han hör hemma och det är även där som han kan orsaka mest skada för de övriga. För det är just det de handlar om nu. Självklart bör allt göras med måtta och med respekt, men nu är det väl ändå dags för Isildur1 att gå på den där miljonupswingen som vi alla väntar på? Nog är det väl ändå dags för Isildur1 att få sig en rejäl upswing nu som heter duga, för en så bra start som möjligt på år 2017?

Isildur1-20170130pic1

Ni får tro mig om ni vill, men egentligen vill jag inte vara den som är den. Jag trivs rätt dåligt i rollen som railbird när det kommer till de lägre stakesen för Isildur1, och jag är öppen för förändring. Förändring som idag skedde, när Viktor återigen bestämde sig för att “give it a shot” och ge det ett försök på de högsta möjliga borden.

Men det är även oroande tider för oss railbirds, Amaya Group som på många sätt gjort PokerStars sämre sen de trädde i kraft, är återigen på gång med att fatta några rejält katastrofala beslut. Beslut som kan innebära en enorm förändring för oss railbirds, en förändring som innebär att en ‘Seat me’ funktion kan göra att det blir betydligt mer krångligare och mer omständigt att kunna vara railbird i fortsättningen, vi håller dock tummarna för att de inte träder i kraft fullt ut med sina planer utan kommer till sina sinnesfulla bruk så snart som möjligt.

Men nu är det ju som det är. Det spelar naturligtvis ingen som helst roll att vi cirkulerar memon med formuleringar och anledningar till varför de inte ska genomföra dessa förändringar, vill de göra det så kommer de att göra det, och Amaya Group har inte direkt gjort sig kända för att fatta genomtänkta och förståeliga beslut.

Det nya spelformatet kan komma att leda till stora katastrofala följder för oss railbirds, ett mer svåråtkomligt railande.

Dagen började som så många andra på senare tid på de lite lägre borden, nämligen på 100/200 stakesen, detta skulle sedan komma att ändras utan någon direkt förvarning då Viktor slog på stora trumman och köpte in för de riktigt stora inköpen, på de riktigt stora borden. Nu var det inte längre tal om att splitta 2k stacks på 40/80, nu var det dags att köpa in för 20k$ på 400/800 borden. Nu var det dags att gå på den där upswingen som vi alla trogna Isildur1 railbirds bara sitter hemma och väntar på. Vi drömmer om den, vi längtar efter den, förmodligen lika mycket som Isildur1 själv längtar efter det. Det är dags nu Isildur1 – Det är din tur att skina igen och ingen är gladare över det än vi railbirds. Nu är det dags.

 Isildur1-20170130-1

Som ni kan se ovan så är Isildur1 äntligen tillbaka på de högsta stakesen (förvisso är ju 1k/2k snäppet högre, men detta får nog ändå anses som de högsta stakesen där det ofta kan bli fin action), och det är även så att Viktor precis som vanligt inte tar det lugnt, nu är det dags att spela 2 bord på 400/800 8-game, och varför inte slänga in 300/600 2-7 Triple Draw som grädde på moset? Självklart. Nu är det ändå dags för den action-glade Viktor att få sig en rejäl upswing som heter duga.

Kanske är det som de säger – kanske finns det överhuvdtaget ingen bättre plats i världen än på pokerborden för Isildur1 – Det är här han frodas, det är här han lever, och det är på många olika sätt just här som han har gjort sitt namn, det är här han har gjort sig känd. Några timmar innan han själv sa farväl till lowstakes borden så satt de övriga och väntade på att Viktor skulle sätta sig ner på de högsta stakesen – något som vi under senare tid behövt vänta lite extra länge på.

Att få bevittna Viktor “Isildur1 ” Blom utföra stordåd är få förunnat, och genom åren har railbirdsen varit både en välsignelse och en förbannelse för Isildur1. Jag tror att Viktor kommer att ha mycket nytta av att han har försökt utöva BRM under senare tid och därtill sin vana att hantera den upptrissade och kravfyllda miljön som det ändå är för en highstakes Legend. Vissa spelare som Tom Dwan har helt försvunnit från rampljuset och sitter och trycker i någon källare i Macao, medans Isildur har vuxit till en mycket större spelare än de övriga någonsin hade kunnat troo.

Viktor Blom kommer under 2017 att få möjligheten att bevisa att han fortfarande är på topp, att han fortfarande har det som krävs och förväntas av ninjan. För inte alls många timmar sedan satt han och spelade 40/80 8-game. Nu har han sprungit ut på de stora borden som han själv beskriver som den allra bästa platsen i världen att vara på – i hög omfattande action på highstakes borden.

Det ska bli så fantastiskt roligt och spännande att titta på. 

Hur det går för Isildur1 kommer vi sedan att uppdatera med under morgondagen, så håll utkik efter uppdateringen!

Tack för visat intresse, och framförallt, kom igen nu Isildur1, nu håller vi alla tummarna för dig!

3 Comments

  1. Meow, im the biggest cat Isildur1 fan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *